Crveno je u modi

Bilo da ste se opredelili za božićnu zvezdu u otmenoj kao vino crvenoj boji, ili vam se više dopadaju nekonvencionalni primerci u ružičastoj ili žutoj boji – božićna zvezda i kod nas sve više osvaja srca ljubitelja ovog sobnog cveća.

Uz dobrog odgajivača, svaka božićna zvezda postići će optimalnu lepotu, bilo da ima listove s kremastim ivicama, pegicama ili smežurane. Da mlečni sok ne bi curio iz rezanog lista, rez provucite kroz plamen. Žuta zvezda unosi svetlost u tmurne zimske dane. Saksiju stavite u posudu od stiropora i lepkom fiksirajte veštački sneg na spoljne strane stiropora, tako da deluje „čupavo“. Dodajte grane obrasle mahovinom. Božićna zvezda trajna je dekoracija na stolu, ali pod uslovom da se nalazi na svetlom mestu i da supstrat nikada nije sasvim suv. Biljku treba zaštititi od direktnog sunca, promaje i visoke vlažnosti.
Svetlocrvena božićna zvezda prošarana krem bojom obavijena je „mantilom“ od lišća božikovine i grana tise. Ovaj „zimski“ ukras pravi se u svega nekoliko poteza. Kada božićne zvezde stupe na scenu, za kratko vreme steknu brojne obožavaoce. Stari kalup za kolače može biti osnova ukrasa koji pored božićne zvezde krase crvene jabuke, vrećice od somota, bobice i svećice. Ovom aranžmanu možete dodati i malo sasušene mahovine. Evo još jedne ideje za novogodišnje praznike. Ovaj lepi aranžman može biti podsetnik vašim najmilijima da se novogodišnji praznici bliže. Kako bi aranžman delovao bogatije, možete da grupišete nekoliko saksija sa božićnom zvezdom. Možete iskombinovati i primerke sa listovima u različitoj boji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike