Na njujorškoj aukciji 300 gitara slavnih muzičara

Oko 300 gitara, uključujući i instrumente na kojima su svirali Erik Klepton, Elvis Prisli i Van Hejlen, biće ponuđeno krajem meseca na prodaju na aukciji u Njujorku.

Među najznačajnijim instrumentima na prodaju je ponuđena i „gibson super 400” gitara, sa sedam žica, iz 1952. godine, napravljena za pokojnog studijskog muzičara Tonija Motolu, za koji se očekuje da bi mogla da bude kupljena za 100.000 američkih dolara. U svojoj karijeri, Motola je radio sa muzičarima poput Frenka Sinatre, Perija Koma i Džonija Metisa, prenela je Beta.

U ponudi su i dve gitare iz filma „In Cold Blood” koji je nagrađen Oskarom, realizovanog prema knjizi Trumana Kapotea, a koje će biti ponuđene zajedno po početnoj ceni od 150.000 do čak 200.000 dolara.

Očekuje se da žuto-crna gitara specijalno napravljena za Van Hejlena osamdesetih godina prošlog veka donese između 60.000 i 80.000 dolara, a kupac će uz instrument dobiti i originalni račun dostavljen muzičaru prilikom kupovine.

U aukcijskom katalogu su i četiri gitare povezane sa Erikom Kleptonom, dve su čak i potpisane, kao i nekoliko instrumenata Elvisa Prislija i kaiš za gitaru koji je Džimi Hendriks koristio na Vudstoku.

Ostavite komentar