Amerikanci u čudnoj panici: Kejt, ne rađajte više decu, molimo vas!

Princ Vilijam i Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža uživaju u porodičnom gnezdu sa sinom princom Džordžom i princezom Šarlot, ali kako pišu britanski mediji, ozbiljno razmišljaju o tome da im podare još jednog batu ili seku.

Jedno američko udruženje roditelja ovu informaciju primilo je jako teško pa su odlučili da se Kejt obrate javno, putem interneta.

Radi se o organizaciji Having kids, koja tvrdi da su porodice sa više od dvoje dece u današnjem svetu – neodržive.

„Vaša nedavna rasprava o još jednoj bebi rasplamsala je pitanja o održivosti i pravednosti. Velike porodice nisu održive. To pokazuju mnoga istraživanja. To, i činjenica da planiranje porodice ima najviše potencijala za ublažavanje klimatskih promena u svetu. Morate biti svesni da će i budućnost vaše zemlje biti definisana uticajem klimatskih promena, koje su vas već načele. Zato biste vi, kao predstavnici svog naroda, trebali biti toliko obzirni i stati na dvoje dece jer, ako bi svaka majka poželela i treće, zamislite koliko bi novih „usta“ bilo rođeno. Molimo vas da razmotrite naš apel, jer je vaš uticaj jako važan. Ne samo u vašoj zemlji“, stoji u ovom, veoma interesantnom i neobičnom pismu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike