Prvoj dami je mesto u kuhinji

Nigerijski predsednik Mahamadu Buhari reagovao je danas na kritike koje mu je uputila supruge, navodeći da joj je “mesto u kuhinji”, preneli su svetski mediji.

“Ne znam kojoj partiji pripada moja žena, ali znam da joj je mesto u kuhinji, u dnevnoj i drugoj sobi”, rekao je Buhari prilikom posete Nemačkoj.

Predsednik Buhari je stajao pored nemačke kancelarke Angele Merkel, koja se šalila praveći se da se ljuti zbog ove izjave.

Aiša Buhari, supruga nigerijskog predsednika, ranije danas je izjavila da neće podržati svog muža na sledećim izborima ukoliko “ne uspostavi kontrolu nad svojom vladom”.

Odgovarajući na pitanje novinara, Buhari je izjavio da se tri puta kandidovao za predsednika, da je uspeo u četvrtom pokušaju, te da “sigurno zna više od nje”.

Aiša Buhari, poslovna žena i aktivistikinja, kazala je da njen muž ne poznaje većinu službenika koje je angažovao u svojoj vladi.

“Nigerijski predsednik ne poznaje 45 od 50 ljudi koje je angažovao u vladi, a ne znam ih ni ja, iako sam mu žena već 27 godina”, rekla je Aiša Buhari za BBC.

(Tanjug)

Ostavite komentar