U trendu

Šta sve zubar sazna čim vam pogleda zube: Za nas ste kao otvorena knjiga, mi vidimo sve

Čak i kada pokušavate neke stvari da sakrijete od svih, odaće vas… vaši zubi. Kad-tad morate da odete kod zubara, a za njih ste kao otvorena knjiga.

Kada odete kod zubara na pregled, mislite da je sve što stomatolog vidi to koliko su vam zubi zdravi, ali varate se. Doktorka iz jedne stomatološke ordinacije u Londonu otkrila je šta sve stručnjaci znaju čim vam pogledaju zube – iznenadiće vas!

U videu koji je objavila na TikToku, objasnila je da stomatolog po stanju desni može da zna da li ste u drugom stanju. Ne samo što jutarnja mučnina može da utiče na zubnu gleđ, već su i desni u trudnoći uglavnom osetljivije i sklonije upalama. Takođe, po modricama na nepcu mogu da vide da li ste u prethodnih dan-dva imali oralni seks.

@chelseadentalclinic

They can also tell if you vape #chelseadentalclinic #dentist #mouth #fyp

♬ original sound – paramind

Pored toga, kaže da stomatolozi po stanju u ustima znaju da li ste sisali palac u detinjstvu, ali i da li grickate nokte. Takođe, na osnovu jednog pregleda mogu da utvrde da li koristite neke droge, a iskusni stomatolog znaće i da li ste se potrudili da zube očistite koncem samo pred dolazak.

“Znamo da li ste očistili zube koncem pre pregleda… i da li je to bio jedini put,” kaže ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar