U trendu

Žena preživela devet dana u divljini Arizone

Žena stara 72 godine, koja se izgubila u divljini američke savezne države Arizone pošto je ostala bez benzina na putu do unuka, spasena je posle devet dana koje je uspela da preživi jedući divlje bilje i pijući vodu iz bare, saopštile su danas lokalne vlasti.

En Šeron Rodžers, koja je pomoću štapova i kamenja napisala reč „help“ (upomoć) na jednoj čistini, pronađena je u subotu izmorena, ali u dobrom stanju, u rezervatu Fort Apači u Arizoni, preneo je Rojters.

Ona je istog dana puštena iz bolnice i ponovo se susrela sa svojom porodicom, navode vlasti.

Rodžersova je nestala 31. marta, kad je otišla od kuće i zaputila se automobilom u Finiks da bi videla unuke. Sa njom se nalazio i njen pas.

Ona kaže da se na putu izgubila, ostala je bez benzina, a zatim se ispraznila i baterija njenog hibridnog vozila. Zatim je postala dezorijentisana i pokušala je da se popne na više uzvisina kako bi uhvatila bolji signal mobilne telefonije, ali bez uspeha.

Velika potraga za njom je pokrenuta 3. aprila, kad je pronađen njen automobil.

Šest dana kasnije je jedan rendžer pronašao njenog psa kako luta, a zatim su spasioci iz helikoptera uočili prvo njen improvizovani signal za pomoć, a zatim i nju navodi se u saopštenju.

„Pronađena je kako stoji pored signalne vatre i maše prema helikopteru“, navode vlasti, dodajući da je žena bila u stanju da uz veoma malu pomoć hoda do letelice i da se u nju popne.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike