U trendu

Ako imate više od 50 godina, ovaj napitak morate češće da pijete: Snižava holesterol, čuva kosti i jača imunitet

Nakon pedesete godine bi trebalo da se okrenemo ovim napicima

Osobama koje imaju preko 50 godina preporučuju se sveže pripremljeni sokovi od povrća, kako bi unele u organizam sve neophodne hranljive sastojke i smanjile rizik za bolesti.

Sok od kelja

Istraživanje objavljeno u časopisu „Biomedical and Environmental Sciences“ pokazalo je da se kod muškaraca koji su pili sok od kelja tri meseca snizio nivo lošeg holesterola, a povećao nivo dobrog koji je važan za zdravo srce. U kelju se nalaze i sastojci koji regulišu varenje, a odličan je i za jačanje imuniteta. Napravite sok tako što ćete izblendirati nekoliko listova kelja sa jednom jabukom.

Sok od pšenične trave

Pšenična trava je bogata proteinima, vlaknima, vitaminima C, E, K, A, B. Zato čuva zdravlje kostiju, održava mišićnu masu, odlična je za snižavanje holesterola, poboljšava krvnu sliku, štiti od dijabetesa. Možete da kupite prah pšenične trave i da napravite sok ili da gajite pšenicu u saksiji i da u blenderu pravite sok.

Sok od brokolija

Brokoli je odličan izvor antioksidanata, kalcijuma i magnezijuma koji su važni za zdravlje zuba, kostiju, nervnog sistema i pomažu u regulisanju pritiska. Da bi organizam bolje iskoristio sastojke iz brokolija treba ga prokuvati 3-4 minuta. Zatim ga izblendirajte sa jabukom i pola limuna i popijte sok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)