U trendu

Kosa će rasti kao iz vode: Napravite prirodnu masku – brzo i lako

Kopriva je od davnina poznata kao biljka koja povoljno deluje na rast kose

Ako imate problem sa sporim rastom kose, obratite pažnju na proizvode koje koristite. Mnogi preparati za pranje kose u sebi sadrže hemikalije koje nepovoljno utiču na folikulu dlake.

Kao jedna od biljaka koja pospešuje rast kose, izdvaja se kopriva.

Ona sadrži moćan kompleks hranljivih sastojaka koji podstiču rast kose i utiču na njeno jačanje. Bogata je askorbinskom kiselinom koja podstiče cirkulaciju i jača folikule dlake, sadrži vitamine B, K i E, molbiden koji podstiče rast kose, gvožde, kao i antioksidanse.

Ova biljka se vekovima koristila u narodnoj medicini, a mnogi šamponi se i dan danas prave sa koprivom kao glavnim sastojkom. S obzirom na širok spektar dejstva koje ima, trebalo bi da je uvrstite u svoju svakodnevnu negu kose.

Kopriva je biljka koju možete na različite načine da koristite za negu kose. Ipak, postoje dva načina koja imaju najbolje dejstvo kad je u pitanju korišćenje koprive za brži rast kose.

Prvi način je da pre pranja naneste masku od koprive na kosu. Pomešajte jednu kašiku iseckanih listova koprive sa jednom kašikom čičkovog ulja i kašičicom meda. Nanesite masku na celu kosu, od korena ka vrhovima. Ostavite je da deluje pola sata, a nakon toga je isperite. Operite kosu na uobičajen način.

Drugi ritual je detoks smesa za pranje kose od koprive i podbela (biljke slatkastog mirisa koji podseća na med). Da biste napravili ovu smesu, jednake delove ove dve biljke prelijte sa ključalom vodom i ostavite da odstoji sat vremena, a zatim proceđenu smesu koristite za pranje kose.

Osim što će ovi rituali pospešiti rast kose, povoljno će uticati i na folikulu same dlake, kao i na njen koren. Suva i ispucala kosa će se postepeno oporavljati, pa ćete ubrzo moći da primetite i prve rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.