U trendu

Saveti uz koje će se vaša kosa manje i sporije mastiti, spas za svaku ženu s ovim problemom

Masna kosa je problem sa kojim se suočavaju mnoge žene. Uzrok tome je prekomerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korena kose, na šta mogu uticati određene životne navike. Problem masne kose se može rešiti, ali evo gde grešite:

1. Perete kosu vrućom vodom

Kosu ne treba prati hladnom vodom, ali prevruća voda takođe oštećuje kožu glave i šalje signal žlezdama da luče još više ulja. Kosu je najbolje prati mlakom vodom, dok si u vrelim letnjim danima slobodno možete priuštiti hladan tuš.

2. Perete kosu svaki dan

Masne kose nećete se osloboditi ako je perete svaki dan, naprotiv, samo će pokrenuti lučenje masnoće. Svakodnevno pranje isušuje kožu glave, što čini kosu još masnijom nego ranije.

3. Preterano koristite regenerator

Regenerator treba pažljivo koristiti i ne nanositi ga na kožu glave. Dovoljna je samo mala količina koju ćete umasirati u krajeve i dobro isprati mlakom vodom.

4. Preterujete sa proizvodima za oblikovanje kose

Proizvodi poput laka za kosu ili gela pomoći će vam da oblikujete i ojačate kosu, ali hemikalije u njima će učiniti da se vaša kosa mnogo brže masti.

5. Ne perete četku

Četka za kosu koju koristite svaki dan takođe može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovno, na njoj se nakupljaju slojevi prljavštine, koji takođe ostaju u kosi.

6. Stalno dodirujete kosu

Ako stalno prolazite prstima kroz kosu, trebalo bi što pre da promenite tu naviku. Ruke su prljave i često se znoje, pa sve što je na njima ostaje na kosi i čini je masnijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar