Edo Enzo XX Evolution

Posle lansiranja prerade Ferrari-jevog bolida, poznati nemački tjuner automobila ide korak dalje i predstavlja poboljšanu Evolution verziju XX-a. Ferrari Enzo sam po sebi spada u red najboljih sportskih automobila na svetu, tjunirana XX verzija ide korak dalje, ali ekipi iz tjunerske kuće Edo competition očigledno ni to nije dovoljno.
Njihovi apetiti idu još dalje, pa sada V12 motor iz modela Ferrari Enzo, posle brojnih i opsežnih modifikacija koje uključuju i povećanje radne zapremine, razvija 618 kW/840 KS pri 5.800 o/min (i 780 Nm), a zavrti se sve do 9.600 o/min. S druge strane, prepravke je pretrpela i menjačka kutija. Vreme menjanja brzina skraćeno je sa 110 na 60 milisekundi, što je samo 20 milisekundi više u odnosu na menjač u bolidu Formule 1. Ako se tome doda i podatak da je masa vozila smanjena za još 100 kilograma, jasno je da prerada koju je uradio tim kompanije Edo competition ima potencijala da ugrozi mnogo snažniji model Bugatti Veyron.
Do 100 km/h stiže posle samo 3,2 sekunde, 200 km/h postiže za 9, a 300 km/h za samo 19 sekundi. Maksimalna brzina je još uvek nepoznata, zna se samo da prelazi 390 km/h. Pri opisu ovakvog automobila suvišno je govoriti o dizajnu i opremi. Treba pomenuti samo aerodinamičke zahvate na zadnjem kraju, koji uključuju zadnje krilo i nova LED svetla. Na kraju treba reći da će svaki klijent koji odluči da svoj model Ferrari Enzo-a poveri na prepravke ovom tjuneru dobiti priliku da na poligonu za testiranje provede jedan dan s profesionalnim instruktorom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.