U trendu

Ana Brnabić na Oktobarskom salonu

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obići će danas u 19.30, uoči otvaranja, 57. Oktobarski salon u Beogradu u Muzeju grada Beograda (Resavska 40b).

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, ona će obići postavku, i s domaćim umetnicima koji učestvuju na Salonu razgovaraće o načinima na koji država može dodatno da unapredi uslove za njihovo stvaralaštvo.

Oktobarski salon, manifestacija koju je Grad Beograd osnovao 1960. godine, i dalje je jedna od najznačajnijih izložbi iz oblasti savremene vizuelne umetnosti u Srbiji.

Ovogodišnji umetnički direktori i kustosi izložbe su Danijel i Gunar Kvaran, koji konceptom Čudo kakofonije (The Marvellous Cacophony) predstavljaju 72 umetnika iz celog sveta.

Kreativne industrije, kojima pripadaju i najveće kulturne manifestacije, jedan su od najbrže rastućih sektora srpske ekonomije koji beleži rast od 37,4 odsto i koji zapošljava više od 100.000 ljudi, od čega je 67 odstomladih, zbog čega je podrška njihovom razvoju jedan od prioriteta premijerke Brnabić, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.