U trendu

Pejović iz KKN: Nama se srušio svet pre 30 godina

BEOGRAD – Grupa Kanda, Kodža i Nebojša održaće 31. maja beogradsku koncertnu promociju albuma „Uskoro“, u okviru Light Based Lifeforms festivala u novom klupskom prostoru na otvorenom pod nazivom Neverland.

Kao specijalni gost koncerta najavljen je sastav Vrooom.

Regionalna rokenrol atrakcija KKN, nakon pet godina studijske pauze, objavio je svoj osmi studijski album pod nazivom „Uskoro“ i za ovaj događaj najavljuje njegovo kompletno koncertno izvođenje.

Publika je do sada imala prilike da čuje uživo pesme „Misli dobro“, „Jamajka“, „Letnji dan“, „Lako polako“…

U potpuno novom beogradskom prostoru publiku očekuje izvođenje svih devet novih pesama kao i ostalih hitova koji krase njihovu karijeru.

Album „Uskoro“ izašao je za Mascom etiketu i do sada je već osvojio srce publike. Mnogi kritičari ističu da je KKN i ovog puta uspeo da oduševi publiku novim albumom što nije lako posle toliko godina postojanja.

Grupa KKN nedavno je, u izdanju Mascoma, svoj novi album „Uskoro“ objavila i na ploči, što je njihovo prvo vinil izdanje.

Gitarista benda Nenad Pejović kaže za Tanjug da će glavna tehnologija koja je vezana za festival u okviru kojeg nastupaju KKN biti vezana za 3D video mapping.

„Statične površine zidova pretvaraće se za vreme koncerta u neku dinamičniju povšinu. Publika će imati kompletan ugođaj na našem koncertu. Mi iz benda smo takođe radoznali na koji način će ti vizuelni efekti doprineti našem koncertu“ kazao je Pejović.

Za njega nema dileme da je album „Uskoro“ apsolutno nasuprot ideji koncepta stvaranja muzičkog izdanja nekog benda.

“ Album je odsviran uživo, „organski“ u najvećem delu. Imamo mikro-aranžmanska rešenja koja doprinose magiji koja je vezana samo za trenutak stvaranja albuma u studiju. Kada snimamo na taj način nije moguće izbeći momente koji se dešavaju samo u tom trenutku nastajanja albuma. Album „Uskoro“ je kolminucija scega što KKN radi u 21. veku, pre svega u muzičkom smislu. Postoji na albumu obostrani odnos uticaja grada na bend i obrnuto koji je nama jako važan.“ kazao je Pejović.

O kultnom statusu benda na prostoru nekadšnje Jugoslvije, Pejović ne želi puno da govori jer je ideja KKN, kako kaže, da stvara i predstavlja svoju muziku.

„To se čini da je malo, ali uopšte nije. Koliko radimo na sebi toliko radimo i na našoj publici stvarajući nove pesme. To je odnos međusobnog poverenja…Nema tu mnogo skrivenih tajni…“kazao je Pejović.

Prema njegovim rečima jedini plan benda je da nastavi da svira.
„Posvećenost, ljubav, razboritost, ljubav su ključne reči u našoj dimenziji opstanka. Pre 30 godina nama se dogodio smak sveta i mi živimo i dalje u toj globalnoj krizi sa našim lokalnim kosturima iz ormana. Bilo je bendova koji su bili veliki u nekoliko decenija i u različitim istorijskim okolnostima i ideloškim obrazcima. Dejvid Bouvi je bio veliki i kada je u Americi bio Buš na vlasti sa svim tim MTV konceptima. Eksplodirala je alternativa sa Grandžom, a eto sada nismo imali sličnu reakciju kada je Tramp došao na vlast u SAD, a Brekzit trese Evropu“ kazao je Pejović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.