najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tenor Nenad Čiča 26. decembra u Gvarneriusu

Tenor Nenad Čiča, koncertom 26. decembra u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, zatvoriće četvrti ciklus “FMU i Gvarnerius nagrađuju”.

“Gvarnerius” će, u okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti, ugostiti umetnika koji niže uspehe na domaćoj i inostranoj sceni.

Čiča će nastupiti uz klavirsku pratnju Daše Raičević, a na programu će biti Tosti, Belini, Pučini, Štraus, Fon Veber i Sviridov.

Nenad Čiča je rođen u Splitu, nakon završenih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, započeo je svoje muzičko obrazovanje u MŠ “Josip Slavenski“ (2006), u klasi prof. Miomire Stanišić – Špirić i nastavio u MŠ “Stanković” u klasi prof. Ljubice Živković (2008).

Diplomirao je i završio master studije na FMU u klasi prof. Višnje Pavlović – Drakulić.

Nastupao je kao solista na koncertima širom Srbije, u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, SAD i Kanadi.

Sarađivao sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije “Stanislav Binički” i Simfonijskim orkestrom i Horom RTS.

Pohađao je Operski studio pri Operi i Teatru “Madlenianum”, pod rukovodstvom Biserke Cvejić i dirigenta Miodraga Janoskog.

Tokom školovanja je osvojio niz prvih nagrada na domaćim takmičenjima, dobitnik je specijalnih nagrada iz fondova “Anita Mezetova” i “Biserka Cvejić” koje se dodeljuju najuspešnijim studentima FMU.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, pohađao prestižni IVAI (International Vocal Arts Institute) u Njujorku.

Debitovao je 2010. na sceni Narodnog pozorišta u Kragujevcu u ulozi Alfreda u Verdijevoj operi “Travijata” i na festivalu “Operoderspree” u Nemačkoj u ulozi Leandra u operi “Angiolina” A. Salijerija, dok je u Narodnom pozorištu u Beogradu debitovao u sezoni 2012/2013 ulogom Glasnika u Verdijevoj “Aidi”.

Pokrovitelj ciklusa “FMU i Gvarnerius nagrađuju” je kompanija “Nelt”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike