Bez rizika (1)

Uvek se možete do mile volje igrati svojom kreditnom karticom, ali trudite se da nikada sebi ne dozvolite kockanje s poverenjem ljudi do kojih vam je stalo. Kada na kraju podvučete crtu i svedete sve račune, dolazite do saznanja da je tačna izreka da je najveći rizik ne rizikovati nikada. Ipak, ta maksima ne isključuje postojanje stvari čija je vrednost neprocenjiva i čiji je gubitak nenadoknadiv.
U današnje vreme nije toliko retko da se osećamo kao da smo elegantnim pokretom zavrteli rulet i da sada samo čekamo rezultat. Ako malo bolje pogledate, videćete da niste jedini koga je obuzela neizvesnost – i osobe kojima ste dragi i kojima je stalo do vas osećaju se potpuno isto. Zbog toga ne bi trebalo da se kockate s ljubavlju koju vam neko nesebično poklanja. Kada je ljubav u pitanju, bolje je da kocku zadržite tamo gde joj je i mesto – na kockarskom stolu. Doduše, ako ste sami, situacija je obrnuta. Zbog toga ne smete dozvoliti da vas strah od rizika spreči od stupanja u kontakt s devojkom koja vam se dopala. Možda će baš ona biti vaša „srećka“; možda je ona zapravo tu da vas podseti na onu staru izreku: Ko nema sreće u kocki, ima sreće u ljubavi. U svakom slučaju, naravoučenije je – ne kockajte se tek tako šansama koje vam se pružaju.
Pravilo iz svakog dobrog kazina važi i na svakom drugom mestu. Imate mogućnost da ozbiljno unapredite karijeru, kao i svoja primanja, ukoliko promenite firmu. A vi ste baš pustili korenje tamo gde ste, ušuškali ste se, stekli naklonost kolega i poverenje kod šefa. Logično je ako niste raspoloženi da rizikujete. Ko će sve to da gradi iz početka, bez obzira na veličinu potencijalnog dobitka! Možda je vreme da se razdrmate. Život vas neće baš svakog dana iznenađivati novim mogućnostima. Ne kockajte se pruženim šansama i slučajno otvorenim vratima. Ne otvaraju se tako često, a magične reči koje ih pokreću postoje samo u bajkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.