Budite zgodni

Kao i žene, muškarci se međusobno veoma razlikuju po građi: ima nas izrazito visokih i mršavih s uskim ramenima, dugim rukama i nogama; ima nas atletski građenih, s jasno oblikovanom i zategnutom mišićnom masom; nažalost, sve je više i onih koji su prilično zaobljeni. Genetika na prvom mestu određuje kojoj grupi muškaraca pripadate. Međutim, dosta čini i način na koji vodite svoj život. Zbog toga ne treba verovati da u određenim godinama više niste u stanju da popravite svoj fizički izgled.
Neke stvari mogu se popraviti najjednostavnijim kontrolisanjem ishrane ili određenim korektivnim vežbama. Više voća i povrća, a manje masne hrane i eto formule za početak. Alkohol, cigarete, kafa i lake droge ispadaju iz igre ako želite da budete fit. Umesto njih prihvatite se fizičkih aktivnosti, od vežbi u stanu do vožnje bicikla po kraju ili odlaska u teretanu. U svemu obavezno slušajte razum – nemojte preterivati s naporom ako se dugo pre toga niste bavili nikakvim sportom.
Umesto da očajavate, podstaknite elemente za jačanje izdržljivosti, snage i elastičnosti. Uvek imajte na umu da su drastične promene u kratkom roku nemoguće! Građu kojom vas je priroda obdarila možete samo donekle prilagoditi svojim željama, što ne znači da smete da se opustite, naročito ako ste po prirodi krupan i stamen tip muškarca.
Ne provodite previše vremena uz televizor, s nezaobilaznom konzervom piva u ruci i raznim grickalicama u krilu. Niko vas ne može prisiliti da se bacite na vežbu ako sami to ne želite, ali bar više šetajte i vodite računa o obrocima kako se ne biste ugojili. Ukoliko vam je potrebno preoblikovanje sopstvenog tela sopstvenom upornošću, nemate nijedan dovoljno dobar razlog da sami sebi otežavate. Skupite petlju, zauzdajte razuzdanost i promenite svoj izgled nabolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.