najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šta je danas prava ljubav?

Na pitanje koje se često postavlja i koje često umemo da čujemo – šta je najvažnije u životu – mnogi će bez mnogo razmišljanja odgovoriti: prava i iskrena ljubav. Međutim, u vremenu u kojem živimo treba se zapitati šta je to prava ljubav, sagledana iz savremenih okolnosti, koje je prikazuju u različitim nijansama i tonovima. Uvek je bilo mnogo različitih odgovora koji odražavaju mnoga (ne)verovanja u ljubav, a nema razloga da taj broj danas bude išta manji. Istina ionako nikad nije samo jedna.

Jedna od ljubavnih istina, ona o „ljubavi i u dobru i u zlu“, uopšte nije netačna. Naravno, treba da se radi o zrelim osobama koje se nalaze u pravoj ljubavnoj vezi, a ne o onima koji na prvu pojavu nevolje više ne žele da se „igraju ljubavi“. Te osobe mogu i da se ugoje nekoliko kilograma ili da nabace pivski stomačić, ali i dalje će se voleti. Čak i ako se ista greška ponavlja po ko zna koji put, ako između dve osobe postoji ljubav, to će biti oprošteno.

Mnogo nevolja može da postoji, ali ako je ljubav čvrsta i iskrena, opstaće.
Naravno, nema ljubavi bez svađe. Najveće ljubavi obeležavaju velike svađe, ali one pod kontrolom. To znači da se ne potežu argumenti „od Kulina bana“, da se ne koristi kao protivargument ono što vam je rečeno u najintimnijem poverenju, jer kada je ljubav istinita, cilj nije da se voljena osoba oseća bedno i poraženo; o tome koliko je likovanje u takvoj situaciji neprimereno da i ne govorimo. Svađa je rasprava, nekad i žestoka, a ne takmičenje u kome postoje dobitnik i gubitnik.

Ako postoji ono što se zove ljubav, onda svakoga dana imate pored sebe osobu koja će vas oraspoložiti. Kada vas zaista vole, naći će lepu reč ili nežan gest za vas, naročito ako je više nego očigledno da vam je neka vrsta „podizanja“ raspoloženja u datom trenutku potrebna da biste mogli da krenete dalje sigurnim korakom.

1 komentar
  1. Jovana Zakić

    Odlično.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike