Tanzanija: kontrasti veličanstvene Afrike

Tanzanija je zemlja kontrasta i veličanstvenosti, Afrika u svom najlepšem i neotkrivenom ruhu. Od snegom pokrivenih vrhova Kilimandžara, preko prašnjavih savana, sve do suncem okupanih plaža Zanzibara, reč je o zemlji mnogobrojnih lepota. U parku Manyara videćete brojne životinje koje žive u fascinantnoj afričkoj divljini. Uživajte na jedinstvenom safariju na kojem ćete upoznati nacionalne parkove ove lepe zemlje, posmatrati brojne životinjske vrste, otkriti jedinstven način života plemena Masai.
Posle ubrzanog, pomalo napornog ritma safarija, sledi opuštanje na rajskim plažama ostrva Zanzibar. Bele peščane plaže, tirkizno more i predivni koralni grebeni razlozi su zbog kojih se ovo ostrvo nalazi na samom vrhu najpoznatijih turističkih destinacija Afrike. Tanzanija je savršen izbor za sve koji žele da posmatraju veliki broj životinjskih vrsta u njihovom prirodnom okruženju. Ukrcavanjem u džipove u Aruši počinje jedinstvena safari avantura koju ćete zaista teško zaboraviti. U parku Manyara dobrodošlicu će vam poželeti krda bizona, zebri, gazela, nilskih konja, lavova, majmuna, slonova, antilopa.
Najveća vrednost Tanzanije su upravo njena geografska raznovrsnost i netaknuta priroda. Nacionalni parkovi i parkovi prirode su zaštitni znak ove zemlje i savršen način za očuvanje i održavanje zadivljujuće afričke divljine. Najpoznatiji i najveći nacionalni park je Serengeti, mnogima poznat iz brojnih dokumentarnih filmova. Svake godine za vreme migracije životinja na ovom prostoru boravi čak 2,5 miliona životinja, što garantuje spektakularan prizor svim posetiocima ovog nacionalnog parka. Na istočnom delu Serengetija nalazi se impresivan vulkanski krater Ngorongoro. Ovo „osmo čudo sveta“ dom je više od 30.000 različitih životinjskih vrsta i mesto koje će vam otkriti najlepši zalazak sunca na svetu. Pored zebri i gazela, nosorozi, lavovi, leopardi, slonovi i bizoni samo su mali deo životinjskog carstva koje živi na tom prostoru. Doline oko kratera dom su i plemena Masai, prepoznatljivog po svojoj crvenoj tradicionalnoj odeći.
Samo 40 kilometara od tanzanijske obale nalazi se arhipelag Zanzibara, koji se sastoji od dva veća ostrva – Unguja i Pemba, kao i mnogo manjih ostrva. Predivne bele peščane plaže jedno su od obeležja ovog predivnog arhipelaga, koje je poznato i pod imenom „ostrva začina“. Ovaj nekadašnji komercijalni centar istočne Afrike danas je centar proizvodnje začina, posebno karanfilića, šafrana, kurkume i bibera. Glavni grad Zanzibara je gradić Stone Town ili Zanzibar City, koji se nalazi na ostrvu Unguja, koji svojim uskim uličicama i bazarima pomalo podseća na arapske gradove. Predivni koralni grebeni idealni su za sve ljubitelje ronjenja, a kulturne i istorijske atrakcije ovog grada su razlozi zbog kojih se Zanzibar nalazi na samom vrhu najpoznatijih turističkih destinacija Afrike. Uživanje na predivnim plažama, u posebnim specijalitetima i spa centru na najlepši način zaokružuje ovo zaista jedinstveno putovanje.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.