Bankgkok: skromno, šareno i nasmejano (2)

Noćni život u Bangkoku nudi odličan provod. Ulica Khao San je kao stvorena za radoznale pridošlice. Tamo vlada dobra zabava, jeftin šoping, jeftino piće, ples, druženje i mirisi Pad Thai-ja. To je poznati tajlandski specijalitet koji uspeva da zadovolji čak i evropske ukuse. Priprema se na ulicama. To je u stvari mešavina testenine, začina, kikirikija, škampi i svega drugog što poželite. Čak i ako niste skloni eksperimentisanju, glad uvek možete utoliti u Burger King-u ili McDonalds-u, kojih je u Bangkoku možda čak i previše.
Iako ne traje do kasno u noć, bolje rečeno do ranog jutra, noćni provod je genijalan. Većina klubova radi do dva ujutro, ali izbor je, kao i sam grad, raznovrstan. Po ulicama će vas mamiti na posebnu vrstu zabave koja je dostupna u toj zemlji – čuveni ping-pong show. Mada je mnogima jasno o čemu je reč, za detalje ćete morati sami da se raspitate.
Turističke atrakcije Bangkoka teško je samo tako nabrojati. Prvo što turisti obično posete je kraljevska palata, prilikom čega morate paziti da imate dobro pokrivena ramena – u majici bez rukava ulaz je zabranjen. Svakako posetite i J. J. market, najveću tržnicu na svetu. U Bangkoku vole da se cenkaju, vešti su u tom sportu, a početni iznos mogu smanjiti i pet puta. Ne bojte se, često bude veoma zabavno. Sigurno je da ćete se u Bangkoku susresti sa slonom, na ulici ili u zoološkom vrtu, svejedno. Njihovi vlasnici izvode ih u šetnju po gradu i pokušavaju da zarade nudeći prolaznicima da ih hrane ili zajašu.
Za takvo nesvakidašnje iskustvo pripremite nekoliko bahti (tajlandska valuta), jer vam sigurno neće biti žao. Slonovi su predivni. Što se tiče prevoznih sredstava, najjeftiniji su tuk-tukovi, uz obavezno cenkanje, naravno. Nisu skupi ni "regularni" taksiji, kojima je cena takođe promenljiva. U Bangkoku ima neverovatnih šoping centara, sa svim mogućim markama ovoga sveta ako osetite poseban zov za trošenjem veće svote novaca. Međutim, nekako je verovatnije da ćete kofer napuniti jeftinim krpicama i novčanikom od slonove ili aligatorske kože. Takođe, ne sme se zaboraviti na čuvenu tajlandsku masažu, čija cena je veoma povoljna, reš pečene skakavce, koje se osmele da probaju samo najhrabriji, i predivan pogled sa Baiyoke Sky hotela, najviše zgrade u Bangkoku. Važno je samo da se prepustite nezaboravnoj avanturi zvanoj Bangkok i potpuno opustite.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.