najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Poznat izgled buduće verzije Tojote Prius

Američki list “Los Anđeles Tajms” je objavio “špijunske fotografije” nove generacije automobila s hibridnim pogonom “Tojota Prius” koja bi trebalo da bude predstavljena javnosti kroz nekoliko nedelja.

Tako “Prius” više nema jajast bočni profil kao prethodne tri verzije, već ima profil klasične limuzine s četvoro vrata i poklopcem prtljažnika “heč-bek”.

Novi “Prius” koji će biti zvanično prikazan 8. septembra na konferenciji prodavaca u Las Vegasu, ima klasičniji izgled nego prethodne verzije, i bliži je “Hondi Sivik” i “Hjundaiju Elantra”.

Jajast oblik dosadašnje tri generacije “Priusa” je namerno bio neobičan – i da bi bio aerodinamičan, i da bi taj smeo izgled ukazao da je to automobil koji se razlikuje od svih drugih jer manje zagađuje vazduh.

Novi izgled je više sportski, hauba motora je kratka, vetrobransko staklo veliko i jako zakošeno, gornji deo stakala farova izdužen daleko unazad, ka vetrobranu.

Auto izgleda niže, te se očekuje da će biti i stabilniji od dosadašnjih verzija, na čije ležanje u krivinama je bilo primedbi. “Tojota”, međutim, još nije saopštila ništa o tome, kao ni druge tehničke podatke.

Novi dizajn je u skladu s direktivom predsednika “Tojote” Akioa Tojode da treba praviti automobile s više stila, uzbudljivije i bolje za vožnju.

“Prius” za 2016. godinu zamena je za verziju koja se proizvodi od 2009.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike