najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dečaci i “namontirane” devojke

Nije mali broj muških stvorova (čitaj: dečaka i muškaraca) koji smatraju da se devojke (i žene) udešavaju prvenstveno zato da bi se njima dopale, zato da bi privukle mušku pažnju. Takvo njihovo uverenje je samo delimično tačno. Devojke (i žene) udešavaju se prvenstveno zbog sebe, jer im se dopada da lepo izgledaju, a to što će privući pažnju svojim (doteranim) izgledom je potvrda toga da su lepe. Željena privučena pažnja je delom muška, ali drugim delom i ženska – u stilu "vidite me, bolja sam riba od vas!".
Naravno, nema ničeg lošeg u tome da devojka želi lepo da izgleda, nema ničeg lošeg u doterivanju. Takođe, nema ničeg lošeg ni u privlačenju pažnje svojim izgledom – najčešće se po reakcijama drugih prosuđuje da li je doterivanje uspelo ili nije. Sve je to sasvim normalno, pa i više od toga, veoma zdravo – ko se ne bi super osećao kad svi primete kako fenomenalno izgleda? To što se osećate super podiže vam imunitet, pa ćete onda lakše odolevati raznim boleštinama (sad možete da onima koji vam zameraju što se po sat vremena doterujete u kupatilu kažete da to činite iz zdravstvenih razloga – doduše, ako i oni ovo pročitaju, mogu da vam odgovore da ne puštate njih da se i oni brinu o svom zdravlju). Međutim… Znali ste da postoji neko "međutim", zar ne?
Radi se samo o tome da ne treba preterivati. Nije sve u skupim krpicama i najnovijem modelu mobilnog. Ma koliko nekim devojkama bilo teško da poveruju u to, može se preterati sa doterivanjem. Drugim rečima, to što će devojka biti sva "namontirana" može imati upravo suprotan efekat od željenog. Dečacima može da bude ne privlačna, nego odbojna, i to veoma odbojna, jer će zaključiti da je devojka koja baš toliko mnogo brine o svom izgledu isfolirana i da najverovatnije nema ništa u glavi (osim, naravno, modnih krpica i skupog mobilnog). Shodno tome, takva devojka eventualno može da posluži kao ukras nečijeg automobila, ili nečiji ukras na fensi žurki, ali ne potpada pod kategoriju "osoba" (ili "ličnost", ako vam se više sviđa).
Još jednom, da ne bude zabune: doterivanje je super. Zabavno je i zdravo. Samo, bez preterivanja – ipak nije sve u izgledu, ni u stvarima koje se mogu kupiti novcem.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike