U trendu

Osvežite zimsku odeću bez paljenja mašine za veš: Trik je u ovom piću

Odeća koja je duže vreme bila u ormaru, odnosno koja nije nošena jedno vreme poprimi miris ustajalosti pa je nije baš prijatno obući, a da je pre niste oprali. Mnogi se s ovim suočavaju na prelazu između godišnjih doba i iako još najavljuju lepo vreme, uskoro će vam zatrebati toplije stvari.

Ni omiljeni parfem ni dezodoransi ne mogu oterati taj miris s vune i pamuka kao što može deterdžent i omekšivač, ali šta ako nemate vremena da perete džempere ili kapute i čekate da se osuše? Neka vam votka pomogne u tome. Biće vam potrebna boca s raspršivačem i bilo koja votka.

Napunite bocu votkom i malo vode, odeću postavite na vešalice i poprskajte je sa svih strana s petnaestak centimetara udaljenosti, a zatim sačekajte da se osuši. Alkohol ubija bakterije koje stvaraju neprijatan miris, a posle sušenja nećete osetiti miris votke jer će on ispariti. Ovaj trik vam može pomoći da osvežite svoj ormar pre promene godišnjih doba, prenosi Jutarnji.

Prevencija

Da biste bar neko vreme bili sigurni da vam se odeća ne poprimi neprijatan miris u ormaru, ne vraćajte u njega odeću koju niste oprali ili dovoljno osušili. Pre nego što izvršite sezonsku zamenu odeće, izvadite sve stvari, a unutrašnjost ormara dobro operite odgovarajućim sredstvima. Izaberite neko od eteričnih biljnih ulja poput lavande ili citrusa, nakapajte na blazinice ili kuglice pamuka i rasporedite po policama, ali vodite računa da ne dodiruju odeću jer mogu stvoriti mrlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar