U trendu

Uz ovaj trik vaš dom će biti mnogo topliji, a računi manji: Ne košta ništa, a vrlo je jednostavno (video)

Ovaj trik će vam pomoći da uštedite na grejanju i istovremeno učinite prostoriju mnogo toplijom. Osim toga, ne košta ništa i vrlo je jednostavno. Međutim, pre nego što je primenite, vredi se pripremiti za to.

Obavezno proverite da li su zaptivke na prozorima i vratima čvrste i da li radijator nije zatvoren. Ako sve funkcioniše kako treba, možete preduzeti akciju.

Šta učiniti da bi stan bio topliji, a da ne morate da pojačavate radijator? Dovoljno je promeniti režim prozora na zimski. Možda zvuči prilično misteriozno i komplikovano, ali u stvari, stvar je vrlo jednostavna i svako bi trebalo da može da se nosi sa njom. Sve što vam treba je standardni imbus ključ (prečnik 4 mm).

Otvorite prozor. U njegovom donjem delu naći ćete rupu. U njega ubacite ključ i okrenite ga u smeru kazaljke na satu – tako da duži deo ključa bude na desnoj strani. Da biste vratili letnji režim, potrebno je da uradite potpuno isto, ali obrnuto – okrenite ključ ulevo u proleće.

Prozori u zimskom režimu su hermetičniji i propuštaju manje vazduha, tako da se prostorija ne hladi tako lako. Imaćete toplije u prostoriji i uštedeti na računima za grejanje.

Drugi način da se smanji gubitak toplote je stvaranje posebnog „ekrana“. Sve što vam treba je komad kartona i aluminijumska folija. Umotajte karton folijom sa sjajnom stranom napolje. Zatim postavite strukturu iza radijatora. Ovaj način će sprečiti da toplota izađe kroz zidove. Folija će je naterati da se kreće prema unutra.

Takođe je dobra ideja da sebi nabavite tepih za hladnije mesece. Ne samo da unutrašnjost izgleda lepše, već deluje i kao izolator. Duge, debele zavese na prozorima rade na sličan način.

U hladnim danima ne treba odustati od otvaranja prozora, ali to treba činiti mudro i umereno. Ventilacija treba da bude kratka, ali intenzivna i da se odvija u blizini zatvorenih radijatora.

Takođe, ne zaboravite da ne pregrevate stanove. Visoka temperatura u spavaćoj sobi noću je posebno loša. A najgora stvar koju možete da uradite je da spavate sa upaljenim radijatorom .

Ovo je štetno za zdravlje i lepotu i užasno utiče na zdravlje. Rezultat toga su glavobolja i nesanica, kao i umor i razdražljivost tokom dana. Spavanje sa uključenim grejnim telom takođe može izazvati probleme sa disanjem.

Vrući i suv vazduh negativno utiče na sluzokožu. Dugoročno, to može dovesti do dosadnog kašlja ili curenja iz nosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar