U trendu

Uradite OVO i privucite novac: 8 saveta koji donose bogatstvo

Svaki čovek drugačije gleda na novac. Za neke je on „koren svog zla.“ Drugi definišu svoj osećaj vrednosti temeljen na novcu. Neki smatraju da je to jedina stvar koja može da osigura sreću.

Naš mozak samostalno ne može da pojmi šta je zapravo novac. Razlog? Prema psihologiji, novac je „sekundarni pojačivač.“ Ovo znači da novac, razmatrajući ga samog, ne može ništa da uradi kako bi zadovoljio vaše osnovne potrebe – hrana, san, sklonište, itd. Na primer, ne možete pojesti novac ako ste gladni.

Ako se borite s finansijama, prema Feng shuiju, možete promenom nekih stvari u svom domu prizvati veće bogatstvo.

1. Rešite se nereda

Gužvanje komada papira s vašim negativnim idejama o novcu je dobar simbolički početak, ali sada treba da započnete i vidite gde se stvarni nered (višak papira, smeće, itd.) formirao u vašoj kući.

Posebnu pažnju obratite na najdalji levi ugao svake sobe.

2. Detoksikujte svoj dom

Za one koji nisu prešli s hemijskih proizvoda za čišćenje kuće na prirodne, ova tranzicija će dodati još dinamične energije u vaš dom. Postoje stotine efikasnih recepata za rastvore za čišćenje koristeći limune, soda bikarbonu, sirće i slično za čišćenje vaše kuće.

Ako takođe možete da detoksikujete svoje toaletne potrepštine koristeći eko šampone i sapune, smanjićete količinu otrova koji teče iz vaših odvodnih kanala u Zemlju iz vaše kuće.

3. Očistite prozore

Često zaboravljamo da uradimo ovo, ali čisti prozori su simboli kao sveže oči za približavanje životu na nove načine, jasnim umom!

4. Uzgajajte biljke

Ne samo da će biljke pomoći u detoksikovanju vašeg vazduha i smanjiti elektromagnetsku energiju u kući, već su zdrave biljke ultimativni simbol prirode i obilja.

Da, možete uzgajati stablo novca ili japansko drvce ako želite biti još više simbolični u stvaranju obilja, ali bilo koja lisnata, bujna biljka je dobra!

5. Koristite svoju kuhinju

Kuhinje su drevni simboli uspeha. Ako se možete dobro hraniti, već ste prilično u izobilju.

Dakle, shvatite kako ste srećni da možete da se hranite dobro i koristite kuhinju često i s velikom zahvalnošću.

6. Poklanjajte više

Izreka „dobijete što ste dali“ je vrlo istinita. U Feng shuiju, saosećanje je u direktnom odnosu s blagostanjem. U životu, protok je isti.

Nađite načine kako davati više svojim komšijama i zajednici. Mali doprinos vašeg dragocenog vremena se računa!

7. Uz to… radosno primajte goste

Pobrinite se da imate prostora za dolazak gostiju, čak i za čaj.

Dodajte malo crvenog (možda crveni jastuk? Neko crveno cveće?) u ovaj prostor za druženje kako bi privukli više pozitivnih ljudi (i sveže energije) u svoj dom.

8. Igrajte se više

Stres uzrokuje zastoj, a igra potiče protok. Postavite šahovsku ploču, neke igre na ploči ili prostor za crtanje, slikanje, pletenje ili za bilo koji kreativni rad. Kreativnost će otključati puno jedinstvenih rešenja za probleme koje briga neće rešiti.

Zgrabite s spiska ono što vam se sviđa i jednostavno počnite.

Kako jačate svoj prostor – poboljšavate raspoloženje, obogaćujete svoju energiju – vaš život će postati uspešniji u svakom pogledu.

(Atma.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar