U trendu

Simonović i Mitrović: Pobeda nad Partizanom veliki podstrek

Košarkaši Crvene zvezde Marko Simonović i Luka Mitrović izjavili su da je pobeda nad Partizanom od velikog značaja i da će ona biti veliki podstrek u teškom ritmu utakmica u kojem se nalaze.

Prvak Srbije i Jadrana dobio je prvi večiti derbi ove sezone 83:72 i zadržao maksimalan učinak posle osam kola ABA lige.

„Znali sam da će biti teško, niko nije mislio da ćemo „razbiti“ Partizan. Utakmica je bila onakva kako smo predviđali, ušli smo jako u nju jer Partizan zaslužuje maksimalan respekt. Napravili smo razliku u trećoj deonici i rutinski priveli meč kraju. Očekuju nas trj teška gostovanja i ovaj trijumf će puno značiti“, rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Crveno-beli su tokom meča imali i 23 poena prednosti, ali je Partizan u poslednjem kvartalu uspeo da ublaži poraz na 11 razlike.

„Da li je na kraju realna razlika? Možda jeste, možda nije… Zadovoljan sam kako smo odigrali“, poručio je Simonović.

Kapiten Luka Mitrović ocenio je da je njegov tim odigrao dobar meč u oba smera.

„Imali smo dobar ritam i u odbrani i u napadu. U prvoj četvrtini rezultat nije nam išao u prilog, ali smo u drugoj napravili osetniju razliku i mirnije odigrali u nastavku. Ova pobeda je važna i daće nam podstrek u nastavku ovog teškog ritma“, zaključio je Mitrović.

Košarkaši Crvene zvezde već za dva dana igraju u Kazanju protiv UNIKS-a u Evroligi, a potom u subotu gostuju Ciboni u Zagrebu u 9. kolu ABA lige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.