U trendu

NATO se ne bavi pokušajem terorističkog napada u Crnoj Gori

Sprečeni teroristički napad u Crnoj Gori nije predmet rasprave na sastanku ministara odbrane u sedištu Alijanse, izjavio je za TVCG ambasador Mađarske u NATO-u Peter Stanaj.

Slovenački državni sekretar Miloš Bizjak smatra da je incident zabrinjavajući i za njegovu zemlju, koja je blizu Crne Gore, dok su iz NATO-a saopštili da nisu deo istražnih organa o pokušaju terorističkog napada na dan izbora.

Stanaj smatra da incident neće uticati na dalji put Crne Gore ka članstvu u NATO-u.

„Sprečeni teroristički napad u Crnoj Gori nije predmet rasprave u NATO-u. Koliko ja znam, proces ratifikacije ide svojim tokom. Nadam se da će se zavrsiti sledeće godine, odnosno što je moguće pre“, istakao je.

Bizjak je poručio da je upoznat sa situacijom, te da je članstvo u NATO-u način na koji se mogu takvi napadi sprečiti.

NATO nije deo istrage koja se vodi o navodnom napadu u Crnoj Gori, saopšteno je iz te Alijanse na upit crnogorskih novinara da prokomentarišu pokušaj terorističkog napada tokom održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

„Crnogorske i srpske vlasti su uhapsile neke osobe. Samo oni bi trebalo da odgovaraju na pitanja u vezi sa istragom. NATO naglašava veliki značaj prava suverenih država da donose svoje odluke. Nasilje, prinude i mešanje spolja nemaju mesta u izbornom procesu. Radujemo se skorom članstvu Crne Gore u NATO““, saopšteno je iz Alijanse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar