Ludilo na Tvrđavi – dolazi „Madness“

Nastavljamo promovisanje zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi. Uz dužno poštovanje rada i dela sjajnih momaka iz Šefilda, benda "Arctic Monkeys", kao i neprikosnovenog i svestranog umetnika kao što je Moby, moj apsolutni favorit među dosad potvrđenim učesnicima Egzita je engleska pop ska grupa "Madness". Nekako mi deluje nestvarno podatak da su osnovani još 1976. godine, ali je zaista tako. A koliko smo samo puta ludovali na žurkama uz njihove pesme to ne znam ni sam. Bilo kakvo veselje nije bilo moguće ni zamisliti bez nekog njihovog hita, pre svih "One Step Beyond", ali i "Baggy Trousers", "House of Fun", "Our House", "It Must Be Love"…
Svoj prvi, a verovatno i najpoznatiji album, "One Step Beyond", objavili su 1979, a za sada poslednji, "The Liberty of Norton Folgate", planiraju da izdaju u maju ove godine. Eto ponovo simbolike. Trideseti rođendan najboljeg ostvarenja, kao i objavljivanje novog albuma, proslaviće sa publikom u Srbiji. Sjajno. Ovo najpozitivnije moguće "ludilo" desiće se u nedelju, 12. jula, na glavnoj festivalskoj bini Petrovaradinske tvrđave.
Tih godina, posle svog prvenca, Madness-i nikako nisu posustajali. Svoju energiju koristili su na pravi način, nisu mnogo menjali svoj izvorni stil i na taj način su približili ska muziku širokim narodnim masama. Albumi su stizali pravilnim redom, gotovo godinu za godinu: 1980. – "Absolutely", 1981. – "7", 1982. – "The Rise & Fall", 1984. – "Keep Moving" i 1985. – "Mad Not Mad". Posle toga, zbog, kako je objašnjeno, nepremostivih razlika u shvatanju muzike, bend je privremeno prestao s radom. Povremeno bi se ujedinili zbog nastupa na raznim festivalima i turnejama. Svoj prvi povratnički album – "Wonderful", objavljuju 1999, a naredni smo čekali do 2005. godine ("The Dangermen Sessions Vol. 1").
Danas smo tu gde smo. Kroz ove godine bend "Madness" je promenio dosta članova. U Srbiju dolaze kao sedmorka u sledećem sastavu: Sags (Suggs), Majk Barson (Mike Barson), Li Tompson (Lee Thompson), Kris Forman (Chris Foreman), Mark Bedford (Mark Bedford), Danijel Vudgejt (Daniel Woodgate) i Karl Smit (Carl Smyth). A vi počnite da vežbate pokrete i ples. Nemojte da nas ova vesela družina iz Londona uhvati nespremne 12. jula.
To bi za sada bilo predstavljanje učesnika desetog Egzita. Ako želite više informacija o ovom festivalu, obavezno posetite njegov zvaničan sajt. Rekosmo već da je znatno osvežen i preuređen. A možda su u međuvremenu potvrđeni još neki nastupi, možda baš vašeg favorita. I kako bi to organizatori rekli, budite u pokretu.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

exitludilomadnessmuzikavesti
Komentari (0)
Dodaj komentar