Počeo Egzit 2010!

Smem da kažem da imam prilično životnog iskustva. Naravno, još uvek učim, ali kada su ovakve stvari u pitanju, sve je već poznato. Svake godine priča počinje i završava se isto. Može se bukvalno kopirati. Promene se tek imena učesnika, i to je to.
Naravno, ponovo su pokrenute stare veze i vezice. Uglavnom iz vojske ili s posla. Valjalo je nabaviti karte na vreme a, bogami, mora se negde i zanoćiti. Nije Beograd baš tako blizu. A četiri večeri su u pitanju. I nastavak je poznat. Pun grad, gomila stranaca, najviše je opet Britanaca. Ali i Holanđana je puno. Oni čekaju finale svetskog prvenstva. Nek im je sa srećom, ja navijam za Španiju. Dresovi, vuvuzele za trista dindži (stvarno su jezive!), lopte, ali i bazeni i šta sve ne još. Tu su, naravno, i Holanđanke, Šveđanke, Bugarke, Mađarice… Ali to nije tema za mene. Ja sam srećno oženjen.
Prvo veče donosi oko četrdeset hiljada duša. I opet je polovina stranaca. Tvrđava kao druga kuća, Novi Sad kao rodni grad. Poznata lica u publici. Savet za one nove: nemojte bazati od bine do bine, pašćete na nos već oko ponoći. A gde su tek subota i nedelja? To se teško da izdržati. Pregledajte ranije detaljno program. Odaberite favorite i pazite na satnicu. Znate da ima više od dvadeset stejdževa. Preko pet stotina učesnika! Ni klonirani ne biste sve postigli. Dakle, samo favoriti. I nabavite na vreme tokene. Da ne jurite posle, kad treba da počne svirka.
Da se vratimo na prvo veče. Počelo je ludo uz "Bad Brains". Crnci obučeni u belo. Zanimljivo. Ali muzika… Fantastično, samo još uvek nedovoljno popunjeno. Nije njima to smetalo. Priznajem da sam "LCD Soundsistem" slabo ispratio zbog svojih idola iz mladosti na fjužn bini – "Generacije bez budućnosti". I nisam zažalio. Mika (Mika) je bio sjajan! Dopadao mi se i ranije, ali me je ipak prijatno iznenadio. I njemu se izvinjavam što ga nisam do kraja sačekao. Ali, razumeće, razlog je više nego veliki. "Suicidal Tendencies"! Žao mi je što ne mogu da prenesem atmosferu iz dens arene ili sa rege stejdža. A elektrana, a latino stejdž, a konvers lajv…? Neizvodljivo je sve ispratiti. Ali i preneti drugome. Odoh je kod svog druga Mirka da prespavam. Treba se spremiti za sutra.
Godinu dana smo ovo čekali. Nemojte čitati ovaj izveštaj. Dođite. Počeo je Egzit!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

egzitfestivalkoncert
Komentari (0)
Dodaj komentar