najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

21 – potpuno punoletan

Žanr: komedija
Trajanje: 93 min.

Glavne uloge: Majls Teler (Miles Teller), Džastin Čon (Justin Chon), Skajlar Astin (Skylar Astin), Sara Rajt (Sarah Wright)
Scenario: Džon Lukas (Jon Lucas), Skot Mur (Scott Moore)
Režija: Džon Lukas (Jon Lucas), Skot Mur (Scott Moore)

SINOPSIS
Student koledža, odlikaš, Džef Čang (Džastin Čon iz filma "Sumrak saga") oduvek je radio ono što se od njega očekivalo. Međutim, kad ga njegova dva najbolja druga, Kejsi (Skajlar Astin) i Miler (Majls Teler), iznenade i posete na njegov 21. rođendan, on odlučuje da uradi nešto neočekivano, za promenu, iako ga sledećeg jutra čeka presudni razgovor za prijem na medicinski fakultet. Ono što je trebalo da bude "jedno pivce" prerasta u noć prepunu haosa, preteranog uživanja i neverovatnih ludorija u ovoj nesvakidašnjoj komediji.
O FILMU
Scenaristi filma "Mamurluk u Las Vegasu" donose nam film o proslavi punoletstva. Džon Lukas i Skot Mur debituju kao režiseri na ovom filmu. Do sada su pisali scenarije za "Mamurluk u Las Vegasu", "Budi malo ja", "Sve moje bivše". Producenti Dejvid Hoberman i Tod Liberman oberučke su prihvatili i iskoristili priliku da sarađuju s već priznatim autorima koje su i sami cenili. U rukama su imali scenario koji je u osnovi jednostavan, međutim, to ne znači da nije zašao i malo dublje u priču.
"Osnovna premisa su tri prijatelja koji slave punoletstvo jednog od njih i čija noć zabave skreće u potpuno neočekivanom pravcu", kaže Mur. "Pitanje koje istražujemo jeste to da li je većina prijateljstava zasnovana na blizini." Ova tema određuje priču; i to je veoma jasno kad se prijateljstvo dovede u pitanje. "Vi stičete velika prijateljstva, ali da li je to zato što zaista upoznajete ljude i ostvarujete duboku prisnost, ili je razlog samo činjenica da živite u blizini neke osobe, pa vam je lako da se družite i izlazite s njom?" kaže Mur.
Dok su nesvakidašnje scene uobičajene za ovaj žanr komedije, "21 – potpuno punoletan" iznenađuje načinom na koji pravi ravnotežu između komičnih scena i običnih situacija s kojima gledalac može da se poistoveti. Pošto su napisali izuzetno uspešnu komediju "Mamurluk u Las Vegasu", Džon Lukas i Skot Mur okrenuli su se scenariju za "21 – potpuno punoletan", koji nije zasnovan na njihovom iskustvu, već je ispunjen neverovatnim stvarima koje su oduvek želeli da urade. "Skot i ja uglavnom smo pisali inspirisani onim što smo priželjkivali da nam se desi. Mislim da moj 21. rođendan nije bio tako lud kao što bih voleo da je bio. Svakako sam tada zgrešio, ali nisam bio ni blizu onome kroz šta naši junaci prolaze", kaže Lukas.
"’Mamurluk u Las Vegasu’ je u potpunosti bio film reditelja Toda Filipsa i on je to odlično odradio. Ponosan sam što je moje ime na njemu, ali ovaj film više odražava nas dvojicu. Naša komedija ima malo drugačije polazište. Emotivnija je. To sam shvatio onda kad smo snimali scenu povraćanja u baru", smeje se Lukas. "Ispunjena je osećanjima. Takođe nam se dopada i komedija sa strukturom trilera jer se ne oslanjate samo na šale; šale su teške", ističe Lukas. "Uspešne komedije imaju nešto više od smeha, one vas uvlače u priču i teraju vas da brinete za likove i dok se smejete."
"Džon i ja volimo da pišemo scenarije za filmove koji govore o univerzalnim iskustvima", dodaje Mur. "Kao scenaristi, pokušavamo da izvučemo maksimum iz svega. Imali smo spisak stvari kroz koje su verovatno svi u žvotu prošli. Skoro svi su proživeli mamurluk, i u nekom trenutku u životu postali punoletni. To je malo ‘vatreno krštenje’. Ovo smo imali na umu i to se potpuno uklopilo u iskustvo koje je Džon doživeo na muzičkom festivalu koje je dovelo do ovog filma."
Oficijelni sajt

Premijera: 27. mart 2013. godine u bioskopu Cineplexx Delta City

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike