najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Usamljeni rendžer

Žanr: akciona avantura, vestern
Trajanje: 149 min.
Premisa: Nikad ne skidaj masku!

Glavne uloge:Džoni Dep (Johnny Depp), Armi Hamer (Armie Hammer), Tom Vilkinson (Tom Wilkinson), Vilijam Fihtner (William Fichtner), Bari Peper (Barry Pepper), Džems Bedž Dejl (James Badge Dale), Rut Vilson (Ruth Wilson), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter)
Scenario:Džastin Hejd (Justin Haythe), Ted Eliot (Ted Elliott), Teri Rozio (Terry Rossio)
Režija:Gor Verbinski (Gore Verbinski)

SINOPSIS
Indijanski ratnik Tonto (Džoni Dep) prepričava dosad nepoznate priče koje su transformisale Džona Rida (Armi Hamer), čoveka od zakona, u legendarnog borca za pravdu. Film će povesti publiku na uzbudljivu vožnju prepunu iznenađenja i duhovitih sukoba u toku koje će ovi nesvakidašnji heroji morati da nauče da rade zajedno i da se bore protiv pohlepe i korupcije.
O FILMU
Od producenta Džerija Brukhajmera i reditelja Gora Verbinskog, filmskog tima koji stoji iza blokbaster franšize "Pirati sa Kariba", stiže film "Usamljeni rendžer", uzbudljiva avantura prepuna akcije i humora, u kojoj je dobro poznati maskirani heroj oživljen na potpuno nov način.
Osamdeset godina nakon što su prvi put zaokupili maštu publike, klasični likovi Usamljeni rendžer i Tonto i dalje su neizostavni deo američkog kulturnog nasleđa. Džeri Brukhajmer, producent filma, kaže: "Postoji nešto kod ovih likova što privlači sve generacije od kada su stvoreni. Odrastao sam u Detroitu, a televizijska serija i radio drame bile su deo moje mladosti, kao i kod miliona drugih. Ovi likovi nam se više decenija vraćaju kroz televizijske serije, radio, pozorište, crtane filmove, stripove, knjige, ilustrovane novele, video igice. Opčinjenost njima jednostavno ne jenjava."
Usamljeni rendžer prvi put se pojavljuje na radiju WXYZ u Detroitu 30. januara 1933. godine. Vlasnik stanice želeo je vestern koji će se dopasti i deci. Lik koji je tada nastao bio je pristojan, iskren i autoritativan, i deca su ga volela. Tonto je zaživeo u jedanaestoj epizodi, a njegovo ime moglo bi da znači Divlji. Ukupno je emitovano 2.956 radijskih epizoda, a poslednja 3. septembra 1954. godine. Za to vreme snimana je i veoma uspešta televizijska serija sa Klejtonom Murom u ulozi Rendžera i Džaja Silverhilsa u ulozi Tonta. Ovaj međunarodni fenomen živeo je na mreži ABC od 1949. godine do 1957.
Pored mnogo postojećih ambicioznih projekata, put do ostvarenja nove verzije "Usamljenog rendžera" bio je dug i pun prepreka. Ipak, tim koji čine producent Džeri Brukhajmer i režiser Gor Verbinski nikada se ne predaje lako, posebno kada su rešeni da nešto urade. Brukhajmer kaže: "Znali smo da je vreme za ponovno rađanje vesterna kroz ‘Usamljenog rendžera’ isto kao što smo znali da je vreme da se gusari vrate na ekrane sa ‘Piratima sa Kariba’ pre sada već deset godina. Postoji razlog zašto ljudi vole te žanrove i likove već decenijama i znali smo da će biti pun pogodak vratiti ih na nov, svež i uzbudljiv način."
Verbinski je bio zainteresovan da režira "Usamljenog rendžera", ali samo ukoliko mu bude dozvoljeno da klasičnu priču okrene naopačke. Tim povodom on kaže: "Ako ste fan originalne TV serije, film će vas iznenaditi. Svi znaju tu priču, ali to nije priča koju ćemo mi da ispričamo. Mi ćemo to raditi iz Tontove perspektive, kao kada biste priču o Don Kihotu pripovedali iz Sančovog ugla posmatranja. Ja bih rekao da je ovo priča o drugarstvu, jedna akciona avantura, s mnogo ironije i humora, dovoljno da filmu da naročit šmek."
Oficijelni sajt

Premijera: 3. jula 2013. godine u bioskopu "Kolosej" u 20 i 22 časova

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar