U trendu

Barsi dosuđen penal posle dve godine, Pike pretio sudiji (video)

Prošle su više od dve godine otkako je igračima Barselone poslednji put suđen penal u španskom prvenstvu. Niz je prekinut u četvrtak, na gostovanju Katalonaca na Kanarima, gde je Las Palmas iščupao bod lideru La Lige (1-1).

Sudija Mateu Lahoz video je igranje rukom Lukasa Dignea u 57. minutu nakon kornera Alena Halilovića. Bila je to dosta konfuzna situacija. Prigovarali su igrači Barselone, ali sudija je ostao pri svojoj odluci, a Džonathan Caljeri doneo je remi domaćinu.

https://www.youtube.com/watch?v=8ezX5vfHuwY

– Još uvek ne znam šta je dosudio. U svlačionici nije bilo jasno ko je kriv za penal. Taj gol na je dotukao, izjednačili su iz penala koji je bio nevidljiv – izjavio je nakon utakmice trener Barselone Ernesto Valverde.

Nešto nervozniji bio je Žerar Pike, koji je celu utakmicu presedeo na klupi, pa je čekao sudiju da napusti teren kako bi mu ‘objasnio’ neke stvari. Pritom mu je i pretio prstom pa ga je u svlačionicu poslao službenik katalonskog kluba Carles Naval.

https://twitter.com/LadPedja/status/969337359224528896

Poslednji penal protiv Barselone pre ovoog dosuđen je još 14. februara 2016. godine na Camp Nouu protiv Selte, ali nije bio posebno značajan za katalonce, koji su tada slavili sa 6-1. O dtada je prošlo čak 78 utakmica pre nego što je sudija pokazao na belu tačku u njihovom šesnaestercu.

U tih 746 dana u korist Barselone dosuđen je 21 penal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.