U trendu

Botas: Vredelo je čekati prvu pobedu u Formuli 1

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je vredelo čekati prvu pobedu u Formuli 1, posle današneg trijumfa u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju, i dodao da se nada da će ta pobeda biti samo jedna od mnogih.

„Sjajno, trebalo mi je malo više od 80 trka, ali je vredelo čekati. Definitivno je vredelo učenja. Ova čudna prilika mi se ukazala zimus, kada sam prešao u Mercedes, koji mi je omogućio ovo što se danas dogodilo. Svima sam zahvalan, celom timu, ovo ne bi bilo moguće bez njih“, rekao je Botas posle trke.

Botas je danas ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1, pošto je bio najbrži u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju. On je ostvario prvu pobedu u 81. trci u karijeri, a tek u četvrtom nastupu za Mercedes.

„Imali smo nezgodan početak godine i borbu sa Ferarijem, ali danas smo uspeli da ostanemo na vrhu. Uglavnom nije loše kada startujete iz drugog reda, a moram reći da nam je pomogao i ‘sejfti kar’. Moramo da nastavimo, da se borimo sa oba naša bolida, plan je prva dva mesta. Veoma sam srećan“, naveo je Botas.

„Inače nisam ovoliko emotivan, ali kada sam čuo finsku himnu, to je bilo posebno. Ovo mi se čini nestvarno. Nadam se da je ova pobeda jedna od mnogih. Ovo je sigurno bila jedna od mojih najboljih trka u karijeri. Ovo će mi doneti mnogo samopouzdanja. Oduvek sam znao da ću moći da ostvarim dobre rezultate ako sve bude kako treba, a lepo je dobiti potvrdu toga i da je sve moguće“, dodao je 27-godišnji Finac.

Drugo mesto zauzeo je četvorostruki svetski šampion, vozač Ferarija Sebastijan Fetel. On je imao pol poziciju, ali ga je na startu obišao Botas, sa kojim je do poslednjeg kruga vodio veliku borbu za pobedu. Dva kruga pre kraja Fetel se primakao ispod jedne sekunde, najviše zahvaljujući gužvi na stazi ispred Botasa, pošto je Finca usporavao Felipe Masa, koji je zaostajao jedan krug. Botas je zatim obišao Masu, koji se našao ispred Fetela, a posle toga bilo je rešeno pitanje pobednika.

„Učinio sam sve kako bih stigao Valterija. Mislio sam da ću imati priliku, ali nisam bio siguran šta će Felipe Masa uraditi i na kraju sam izgubio. Ali, nije važno. Velike čestitke Valteriju. Danas je njegov dan“, naveo je Fetel.

Njegov klupski kolega Kimi Raikonen zauzeo je treće mesto, što je bio njegov prvi plasman na podijum od prošlog jula.

„Nažalost, danas smo osvojili treće mesto, ali pokušaćemo da budemo bolji u sledećoj trci. Imao sam težak početak sezone, daleko od idealnog. Ova nedelja je korak napred, ali sam samo uspeo da osvojim treće mesto. Nastavićemo da pokušavamo, da napredujemo, ali i detalji moraju da se uklope za pobedu“, rekao je Raikonen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar