U trendu

Čelsi ubedljiv protiv Evertona, remi Sitija i Midlsbroa

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na gostujućem terenu Everton sa 3:0, u utakmici 35. kola engleske Premijer lige, i stekli sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Totenhemom.

Čelsi je u prvom poluvremenu imao dobru šansu, ali je neprecizan bio Eden Azar, dok je Everton zapretio preko Romelua Lukakua, ali nije bilo golova u tom delu igre.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Čelsi je poveo u 66. minutu lepim golom Pedra sa ivice šesnaesterca, a vodjstvo je udvostručio Gari Kejhil u 79. minutu posle gužve pred golom Evertona. Konačan rezultat postavio je Vilijan u 86. minutu, posle dobre asistencije Seska Fabregasa.

Ekipa Antonija Kontea je ostvarila drugu uzastopnu pobedu, ukupno 26. u prvenstvu i prva je na tabeli sa 81 bodom, sedam više od drugoplasiranog Totenhema, koji danas igra gradski derbi protiv Arsenala.

Everton je u poslednje dve utakmice bez pobede, sa 58 bodova zauzima sedmo mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Fudbaleri Midlsbroa i Mančester sitija odigrali su nerešeno 2:2. Domaći Midlsbro poveo je u 38. minutu golom Alvara Negreda, a izjednačio je Serhio Aguero iz jedanaesterca u 69. minutu. Prethodno penal je dosudjen posle duela Martena de Rona i Leroja Sanea, posle čega su oštro protestovali igrali i klupa Midlsbroa.

Novo vodjstvo Midlsbrou doneo je Kalum Čejmbers u 77. minutu, a bod Sitiju Gabrijel Hesus golom u 85. minutu, na dodavanje Aguera.

Siti je četvrti na tabeli sa 66 bodova, koliko ima i trećeplasirani Liverpul, dok je Midlsbro pretposlednji sa 28 bodova i nalazi se na šest bodova od sigurne zone. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar