EHF diskvalifikovao juniorke Srbije sa turnira, otkazane i ostale utakmice Kosova

Evropska rukometna federacija (EHF) diskvalifikovala je žensku juniorsku reprezentaciju Srbije posle odluke Vlade Srbije da zabrani organizaciju utakmice protiv tzv. Kosova u Kovilovu.

EHF je na svom sajtu saopštio da očekuje da se odigraju preostale utakmice između kosovske, norveške i slovačke selekcije u ranije određenim terminima u SC Kovilovo.

„EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i iz Rukometnog saveza Srbije“, navodi se u saopštenju.

MUP: Otkazane i utakmice tzv.Kosova sa Norveskom i Slovackom

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da se osim današnje kvalifikacione utakmice za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni utakmice između tzv.Kosova i Norveške u subotu i meč sa Slovačkom u nedelju.

„Napominjemo da je odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba između policijskih službenika Ministarstva i naših građana“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Evropska rukometna federacija (EHF) diskvalifikovala je prethodno žensku juniorsku reprezentaciju Srbije posle odluke Vlade Srbije da zabrani organizaciju utakmice protiv tzv. Kosova u Kovilovu.

EHF je na svom sajtu saopštio i da očekuje da se odigraju preostale utakmice između kosovske, norveške i slovačke selekcije u ranije određenim terminima u SC Kovilovo.

„EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i iz Rukometnog saveza Srbije“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike