U trendu

Federer kritikuje Novaka: Još nije u svojoj najboljoj formi

Rodžer Federer veruje da Novak Đoković još uvek nije dostigao svoj maksimum, uprkos činjenici da je za samo par meseci osvojio dva velika Grend Slem turnira – Vimbldon i US Open.

Federer je, s druge strane, imao osetan pad forme u drugoj polovini sezone, što je rezultiralo ispadanjem u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Amerike od Džona Milmana.

Đoković je sjajnom igrom povećao broj osvojenih gern slemova na 14, i izjednačio se sa legendarnim Pit Samprasom, i sada ima samo šest manje od Švajcarca. Ali svetski broj 2 veruje da ćemo tek videti najbolje izdanje Srbina.

U prilog tome ide i činjenica da je Novak šest godina mlađi od Rodžera i da će u budućnosti nastaviti da dominira na turnirima.

– Mislim da od Novaka još mnogo toga možemo da očekujemo. Mislim i da još uvek posle povrede ne igra na svom najboljem niovu. Igra vrlo, vrlo dobro, ali smatram da je u svojim najboljim godinama, pre par godina, bio gotovo nepobediv, i da mu fali još da dosigne taj stepen – izjavio je Federer na humanitarnom događaju koji je organizovao Endi Rodik.

– Imamo mnogo razloga da se radujemo Novaku, u to nema sumnje. I kakav je samo uspeh dostignuti Pitov rekord. To je nešto što se činilo nedostižnim svima nama, i to dosta vremena – dodao je Rodžer, koji sa Novakom predvodi tim Evrope na Lejver kupu koji se od 21. do 23. septembra održava u Čikagu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar