U trendu

Grbić: Da zaboravimo grupnu fazu i budemo koncentrisani

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da bi njegovi izabranici na završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru trebalo da imaju nov pristup u odnosu na grupnu fazu takmičenja i dodao da bi mali problem mogao da predstavlja kasni dolazak ekipe u Brazil.

„Moramo da zaboravimo sve ono što uradili i da imamo nov pristup. Moramo da zaboravimo i to što smo Italiju pobedili tri od četiri utakmice. Počinjemo novu utakmicu od 0:0. Verujem da ćemo da ponoviti neke dobre stvari iz grupne faze i da ćemo uspeti da ispravimo neke sitnice i detalje. Ukoliko ponovimo dobar pristup, mislim da imamo šanse“, rekao je Grbić novinarima u Beogradu.

Srbija će od 15. do 19. jula učestvovati na fajnal-siksu Svetske lige u Rio de Žaneiru, a u grupi će se takmičiti sa selekcijama Italije i Poljske.

„Poljska je napravila neku vrstu smene generacija… Nemaju više trojicu iskusnih igrača u prvom timu, međutim, oni igraju dobro. Napravili su dobar rezultat u veoma nezgodnoj grupi. Očekujem teškou utakmicu protiv njih. Oni su prvaci sveta i zaslužuju poštovanje, ali… Ne razmišljamo o njima, prva da se koncentrišemo na Italijane“, kazao je Grbić.

On je rekao da bi reprezentacije Srbije mogao da bude problem kasni dolazak na fajnal-siks, ali da se u prošlosti pokazalo da ekipe koje kasno dođu na završnicu takmičenja naprave dobre rezultate.

„Italijani su tamo dve nedelje i to može da bude neka mala prednost. Nama može da bude poteškoća, jer se nismo navikli na vreme… Zapravo to ne mora ništa da znači. Nije nam prvi put da idemo na dugačko putovanje… Bitno je da se koncentrišemo na terenu, da uradimo stvari kako treba i da budemo jači od svega“, kazao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da ukoliko ekipa pruži dobru igru u Riju može da se nada medalji.

„U ekipi vlada dobra atmosfera i svi jedva čekamo da počne fajnal-siks. Daćemo sve od sebe i verujem da ukoliko pružimo dobru igru možemo da osvojimo neku od medalja“, rekao je Stanković.

Korektor Aleksandar Atanasijević rekao je da je sada pravi trenutak da reprezentacija bude na najvišem nivou.

„Često svi govorimo da je najbitnije da budemo na najvišem nivou kada bude došao trenutak… Sada je taj trenutak, sada treba da budemo najbolji. Zadovoljstvo nam je što ćemo moći da igramo protiv najboljih ekipa na svetu. Verujem da možemo da budemo ravnopravni… Idemo korak po korak“, kazao je Atanasijević.

Reprezentativci Srbije u Rio de Žaneiro putuju sutra sa aerodorma Nikola Tesla u Beogradu letom preko Frankfurta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.