U trendu

Igrači Partizana: Nemamo strah, hoćemo pobedu!

Tri decenije su prošle otkako je Partizan gotovo turistički otputovao u tada mističnu i prilično nepristupačnu Albaniju, a vratio se ponižen i posramljen do te mere da je neuspeh protiv Fljamurtarija i danas najveća klupska „crna rupa“. Jesen 2017, ista zemlja, drugi grad, ali i potpuno drugačiji sistem vrednosti na snazi. Partizan sada nije došao na noge fudbalskom liliputancu već dobro organizovanom klubu protiv koga će večeras (21.05 – RTS 1, Arena3) morati da iskoristi svu pamet, kvalitet i snagu kako bi neke novije generacije navijača najpre po dobrom asocirao Skenderbeg, tek onda po lošem Fljamurtari.

– Trebalo bi da razmišljamo pozitivno, nismo toliko ni pričali o Fljamurtariju. Nema potrebe da insistiramo na neprijatnim stvarima iz prošlosti. Ova generacija nema sećanja na Fljamurtari. Moramo da se fokusiramo na sebe, da odigramo bez straha, da tražimo pobedu od prvog minuta – odbacio je Miroslav Đukić svaku priču o „avetima prošlosti“ i fokus stavio na sadašnjost.

Ne brine šefa struke činjenica da će njegov tim na dočekati sve samo ne prijatna dobrodošlica.

– Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Ipak, očekujem da se isključimo iz toga i da igramo fudbal. Uspevaju ekipe koje se isključe iz toga. Uspeli smo u tome da izolujemo igrače, svesni su i oni da ne bi trebalo da se pominje istorija, niti mi idemo tamo da vodimo politiku. Ne rešavamo ni prošlost, ni sadašnjost, ni budućnost, hoćemo samo da igramo fudbal, prenose Novosti.

Kalkulatori su uključeni već posle 180 minuta fudbala u grupi B Lige Evrope, a računica srpskog šampiona bi bila mnogo jasnija sa dve pobede iz okršaja sa Albancima.

– Ovo nam je krucijalna utakmica. Svakako idemo na pobedu u Elbasanu.

Ofanzivni deo tima bi konačno trebalo da poprimi oblik koji pristalice crno-belih priželjkuju, a to podrazumeva da se među starterima nađu Tošić, Suma i Marko Janković.

– Mi želimo da sve dobre igrače ubacimo u ekipu i videćemo da li će Tošić, Janković i Suma igrati zajedno. Najvažnije je bez obzira na imena igrača u timu da ne odustajemo od naših principa – završio je Đukić.

SASTAVI:

SKENDERBEG: Šehi – Vangeli, Jašanica, Aliti, Mici – Muzaka, Lilaj, Džejms – Taku, Sou, Sahiti.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, 73 Miletić, Ostojić, 26 Miletić – Everton, Jevtović, Suma, Tošić, Janković – Tavamba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.