U trendu

Košarkaši Srbije protiv Finske u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće večeras sa ekipom Finske u Zrenjaninu drugi pripemni meč za Svetsko prvenstvo u Kini.

Posle prve provere koju su izbaranici Aleksandra Đorđevića imali protiv čačanskog Borca, Srbija će od 21 sat u „Kristalnoj dvorani“ odmeriti snage sa Finskom.

Selektor Aleksandar Đorđević izrazio je zadovoljstvo što će njegov tim imati priliku da se predstavi pred zrenjaninskom publikom.

„Kada god imamo priliku, s velikim zadovoljstvom pripremne utakmice igramo van Beograda. Ovaj put red je došao na Zrenjanin i činjenica da su sve ulaznice rasprodate i da vlada veliko interesovanje za našu utakmicu sa Finskom, čini nas posebno radosnim. Drago mi je što će reprezentacija posle dužeg vremena igrati u Zrenjaninu i verujem da ćemo se na pravi način odužiti ljubiteljima košarke koji dođu da nas podrže“, rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

Đorđević će za večerašnji meč imati na raspolaganju sve igrače osim Nikole Jokića, koji će se pripremama priključiti u četvrtak 8. avgusta.

Posle meča u Zrenjaninu, Srbija će tri dana kasnije u beogradskoj „Štark areni“ igrati protiv Litvanije (21 sat), što će biti i oproštaj od srpske publike.

Protiv istog rivala, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu.

Nakon toga Srbija će od 16. do 18. avgusta igrati na Akropolis kupu, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.

Reprezentacija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu, gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

Svetsko prvenstvo u Kini na progaramu je od 31. avgusta do 15. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.