U trendu

Kreće lov na Ronalda: Samo dva kluba mogu da plate 400 miliona evra

Bomba koja je odjeknula iz Madrida, trese ceo fudbalski svet. Kristijano Ronaldo, ogorčen optužnicom nakon optužbi španske porezne uprave, da je zemlju u kojoj je a na privremenom radu, od 2011. do 2014. oštetio za 14.7 miliona evra, odlazi iz Španije i naravno Reala.

Ronaldo je, besan optužbama na njegov račun, prema pisanju portugalskih i španskih medija, već rekao predsedniku Florentinu Perezu i glavnom direktoru Hose Angelu Sančezu, da je njegova odluka o odlasku iz Reala „konačna i neopoziva.“

Odmah se komentariše gde će Ronaldo (32), koji je nedavno potpisao „doživotni“ ugovor sa Realom, nastaviti karijeru. Samo dva kluba zadovoljavaju dva osnovna kriterijuma: da se takmiče za osvajanje Lige šampiona i da mogu da plate 400 miliona evra, od čega jednaki delovi otpadaju na odštetu i platu za Ronalda.

Mančester Junajted želi da ga vrati otkako ga je napustio, a ovog leta već izlizana priča o Ronaldovom povratku u klub u kom se proslavio, postaje daleko temljenija nego ranije. Tamo ga čeka trener sa kojim ne deli samo nacionalnost, nego i agenta Horhea Mendesa.

PSG je drugi najveći interesant za Ronalda, kojeg je već nekoliko puta pokušao da dovede. Uprkos tome što mu novac nije problem, ovaj prelazak bio bi korak nazad za najboljeg fudbalera sveta i nije toliko realna opcija. To su još manje Kina ili Amerika. Ronaldo je pobednik gladan trofeja, a ne penzioner u lovu na zadnji ugovor karijere.

Na potezu je sada Real, koji želi da umiri Ronalda i iskaže mu bezrezervnu podršku. Ali, ako on i dalje bude insistirao na odlasku, neće ga puno moliti. Uostalom, Mbape je ionako na vratima, ekipa je puna sjajnih, mladih igrača, sa 200 miliona evra od odštete za Ronalda, mogli bi da kupe još kog, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.