U trendu

Mora da se šale: Amerikancima među 20 najboljih ikada nema Đokovića

Svako ima svoje mišljenje, ali lista, pogotovo s toliko imena, bez trećeg najuspešnijeg tenisera sa 17 Gren Slemova, vlasnika 34 trofeja iz Masters serije i jednog koji ih je sve osvojio, realno, sama sebi ruši kredibilitet.

Američki poslovni magazin CeoWorld ovih se dana pozabavio najboljim teniserima i teniserkama u istoriji. Konkretno, njihova grupa eksperata sastavila je muško-žensku listu s 20 imena koja su ostavila najveći trag iza sebe kroz više parametara.

Ostalo su prepustili glasačima koji su na prvo mesto smestili Rodžera Federera koji je po njima najveći teniser ikada. Sledi Rafael Nadal pa Pit Sampras, Rod Lejver, dok je Stefi Graf peto ime, a prvo žensko.

– Ozbiljno? Da mi je znati ko su ovi eksperti koji su sastavljali listu – bio je jedan od komentara.

U vremenima kada trenutno prvi teniser sveta ima sve više poklonika u razgovorima o najvećem ikad, Amerikanci ga, eto, ne vide ni među 20. Nedavno je čak Đoković u anketi koju je sproveo Eurosport osvojio 98 posto glasova (!) u konkurenciji Federera, Nadala, Bekera, Mekinroa, pa su je mnogi zbog, u najmanju ruku, čudnih rezultata prozvali bizarnom.

Evo kako izgleda njihova lista 20 najboljih svih vremena:

1. Rodžer Federer
2. Rafael Nadal
3. Pit Sampras
4. Rod Lejver
5. Stefi Graf
6. Martina Navratilova
7. Bjorn Borg
8. Margaret Kort
9. Kris Evert
10. Bili Džin King
11. Don Badž
12. Andre Agasi
13. Džon Mekinro
14. Serena Vilijams
15. Džimi Konors
16. Bil Tilden
17. Roj Emerson
18. Ivan Lendl
19. Monika Seleš
20. Ken Rouzvel

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.