najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Navijači Pazara nisu svesni gde žive

Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije je osudio dešavanja u Novom Pazaru na utakmici 7. kola Superlige i poručio da je nedopustivo da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje.

“FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala omogućuje da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama”, navodi se na sajtu crveno-belih.

Iz Zvezde ističu da “skandiranje protiv srpske države i naroda nijednog trenutka nije naišlo na bilo kakvu osudu FK Novi Pazar, dok su navijači Crvene zvezde više puta opominjani za uvredljiva skandiranja”.

“Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže. Nedopustivo je da naši navijači ulaze u grad kao u ratnu zonu jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost, da u svojoj zemlji nije omogućeno da u normalnim uslovima prate svoj klub”, iznosi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da navijače Novog Pazara ne zanima njihov klub, već da im je bitnije da budu protiv Crvene zvezde i Srbije.

“Pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici. Zato Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ova potpuno nenormalna situacija”, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike