U trendu

Nejmar bi mogao da završi u Realu?

„Real Madrid“, ispalio je Nejmar sa 16 godina. Kasnije ipak nije zavrÅ¡io u svom klubu iz snova, već u Realovom najvećem rivalu – Barseloni.

Nejmar, najskuplji fudbaler svih vremena, koji je nedavno Barselonu za 222 miliona evra zamijenio PSG-om, pre 12 godina bio je na probi u Realu. Proveo je u Madridu 19 dana, bio na utakmicama i fotografisao se sa tadašnjim Galakticosima Ronaldom, Robertom Karlosom i Zinedinom Zidanom.

Za mladu ekipu Reala postigao je 27 golova, osvojio saigrače i trenere, ali je nakon razgovara sa ocem zaključio da mu je najbolje da ostane još u Brazilu. Njegov tadašnji menadşer Vagner Ribeiro i Real ostali su u kontaktu. Šest godina kasnije bio je na korak od potpisivanja, čak je odradio i lekarski pregled, ali se Real u poslednjem trenutku povukao iz pregovora, priliku je iskoristila Barselona i dovela ga. U isto vreme je Nejmarova porodica prekinula saradnju sa Ribeirom, dobrim prijateljem Realovog predsednika Florentina Pereza.

Nakon što je ovog leta Nejmar, koji je u međuvremenu opet počeo da sarađuje sa Ribeirom, odlučio da napusti Barselonu, ponuđen je Realu, senzacionalno otkrivaju španski mediji. Real nije bio zainteresovan jer nije hteo da narušiti atmosferu u timu i dolaskom nove zvezde naljuti kralja ekipe i najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda.

Nakon odbijanja iz Madrida, Nejmar i Ribeiro okrenuli su se PSG-u. Cilj najboljeg brazilskog fudbalera je odvesti francuski klub na krov Evrope i prekinuti dominaciju Ronalda i Lionela Mesija u trci za Zlatnu loptu. Ako to ne ostvari u sledeće dve-tri godine, mogao bi u potragu za novim izazovima, a Goal piše da bi u tom slučaju transfer u Real bio izgledan. Već je ranije naterao Santos i Barselonu da ga prodaju, ugled u Barseloni mu je ionako uništen, Real mu je klub iz snova, a Madriđani bi mogli da ga dovedu kao Ronaldovu zamenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.