U trendu

Novak Đoković otkrio o čemu je u četiri oka razgovarao sa Pikeom

Posle pobede nad Aleksandrom Zverevim na Mastersu u Šangaju, Novak Đoković susreo se Žerarom Pikeom sa kojim je razgovarao o novom formatu Dejvis kupa i potencijalnim spajanjem ovog takmičenja sa ATP World Tim kupom.

– Sastanak sa Pikeom je protekao zaista dobro – otkrio je naš najbolji teniser.

– Ali opet, bili smo potpuno iskreni jedan prema drugom. Još od početka ovog celog procesa, on je bio prilično otvoren i direktno mi je izneo svoj stav, ne skrivajući ništa, a tako je bilo i sa moje strane – dodao je Novak.

– Neću ulaziti u detalje jer ne smem. To su poverljive informacije. Ali dobro je znati o čemu se radi. Razgovarali smo mi, a vodi se određen i dijalog takođe između zvaničnika ATP-a i ITF-a, što je takođe važno. Ja, kao predsednik Saveta asocijacije profesionalnih tenisera, osećam odgovornost da uradim ono što je najbolje za ATP igrače, ali i za naš sport. Dejvis kup predstavlja istoriju, tradiciju u takmičenju između timova što je od velikog značaja – rekao je Đoković, a prenosi tennisworldusa.org.

– Svi mi, naravno, želimo da ovo uspe na način koji je najbolji za tenisere i ne želimo da menjamo tok istorije – dodao je na kraju drugi teniser sveta.

Tokom održavanja turnira u Šangaju, Novak je izjavio da mu je preči ATP World tim kup od izmenjenog Dejvis kupa. Rodžer Federer je takođe odbacio mogućnost učestvovanja na ovom preuređenom turniru, koji će zvanično početi da se igra sledeće sezone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.