U trendu

Partizan u Beogradu protiv Limoža, Zvezda protiv prvaka Evrope u Istanbulu

U 9. kolu Evrokupa, košarkaši Partizana večeras će se u Beogradu od 20 časova sastati sa francuskim Limožom.

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da crno-beli uvek imaju obavezu da idu na pobedu i da će tako da bude i protiv Limoža, uprkos tome što više nemaju ni teoretske šanse za plasman u drugu fazu.

„Bez obzira sto smo izgubili šanse za plasman dalje u Evrokupu, Partizan u Pioniru ima obavezu da u svakoj utakmici ide na pobedu. Pokušaćemo da ispravimo stvari koje su bile loše protiv MZT-a, pre svega da smanjimo prazan hod i da što duže držimo intervale igre u kojima je prisutan zadovoljavajući intenzitet u oba pravca. Utakmica je na dan velike slave, ali se nadam da će navijači doći da nas podrže“, istakao je Čanak.

Utakmica između Partizana i Limoža igra se večeras od 20 sati.

Košarkaši Zvezde večeras u Instanbulu sa prvakom Evrope

U 13. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde igraće u Istanbulu sa Fenerbahčeom, a meče počinje 18.45 sati.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević uoči gostovanja šampionu Evrope Fenerbahčeu izjavio je da njegovoj ekipi sledi „najskuplja škola“.

„Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata protiv Tofaša. Izvanredan tim koji predvodi Željko Obradović, čovek za koga imam izuzetno poštovanje i veliki trener, najuspešniji u istoriji Evrolige. Uz Olimpijakos i CSKA naš naredni protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu“, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, utakmica u Istanbulu biće još jedan korak u odrastanju i sazrevanju tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi u Evroligi.

„Izuzetno fizički dominantan tim, uz ogroman individualni kvalitet i jako im je teško parirati. Mi želimo damo sve od sebe, da na kraju nemamo šta sebi da zamerimo. Svi su zdravi, uspeli smo da raspodelimo i svima minutažu u važnoj utakmici sa Mornarom, osim Džejmsu Feldinu, a najveći problem, kao i svim drugim ekipama je umor od putovanja u ovakvom ritmu“, rekao je trener crveno-belih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.