U trendu

Peruničić: Krivo mi je, ali remi s Hrvatskom je dobar

BEOGRAD – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, nakon remija protiv Hrvatske (25:25), izjavio je da je bod veoma dobar, ali i priznao da mu je krivo što je propuštena šansa za pobedu.

„Ne mogu ništa da zamerim igračima, imali su ogroman motiv, pokazali smo karakter, motiv, srce… Ipak, mi i dalje imamo dozirani kvalitet, moramo da rastemo. Nerešeno protiv ovakve jedne ekipe je dobar. Samo treba da verujemo, ima mesta za napredak“, rekao je Peruničić novinarima u Štark areni.

Upitan o šansama za plasman na EURO, pošto Srbija ima dva boda manje od konkurenta Švajcarske, Peruničić je odgovorio: „Da sam plasman stavio kao prioritetm verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili 10 godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedu“.

On je zamerio mladom Lazaru Kukiću što se u poslednjem napadu nije držao njegovih uputstava.

„Jako je teško reagovati kada je vruća glava momka, momka koji sazreva. Verujem mu, možda preterujem, i smatram da može da bude klasa. Ne mogu da kazem da je nedisciplina ili namera, u tom trenutku je video šansu.. Moramo da budemo mirniji“.

Peruničić se još jednom dotakao činjenice da je premešteno mesto odigravanja iz hale „Aleksandar Nikolić“ u Štark arenu.

„Došlo je 9.000 gledalaca, možda iz inata ili zato što je slobodan ulaz. Mirne glave moram o tome da govorim. Osvajač sam medalje i bivši reprezentativac, pričam sa lične strane, osetio sam se nepoželjnim. Voleo bih da neke stvari ne utiču na mene, ali je jače od mene“, rekao je Peruničić.

Živan Pešić, strelac četiri gola, žali za pobedom.

„Meč je bio veoma jak, kvalitetan i borben. U nekoliko navrata smo imali priliku da se ‘odlepimo’ na tri razlike i zato mi je žao. Ipak, mi smo mlada ekipa i postoji veliki prostor za napredak“, zaključio je Pešić.

Iste selekcije igraju u Zadru u nedelju u nastavku kvalifikacija za EURO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.