Reakcije Hrvata: Ovi da su poslali trubače…

Uspesi naših košarkaša sa pažnjom se prate i u Hrvatskoj. Naročito posle debakla tamošnje reprezentacije, dok „orlovi“ gaze ka evropskoj medalji.

Hrvati su ispali u osmini finala, Rusija ih je tada deklasirala sa 101:78 i poslala kući, a upravo će Rusi biti polufinalni rival naše selekcije, koja je sa 83:67 savladala Italiju u četvrtfinalu.

Upravo je vest o trijumfu Đorđevićevih „orlova“ u najvažnijem nokaut meču odjeknula i u hrvatskoj javnosti. Među brojnim komentarima na tamošnjim internet portalima, jedan je krajnje simpatičan:

„Ovi da su poslali dragačevske trubače, ušli bi među najbolje ekipe. Čestitke!

I sami mediji izražavaju poštovanje prema onome što je naša nacionalna selekcija uradila na ovogodišnjem Evrobasketu.

„Treba podsetiti da je Srbija uoči turnira ostala bez sedam, osam standardnih reprezentativaca i bez gotovo kompletne prve petorke. Redom su otkazivali Jokić, Marković, Kalinić, Simonović, Raduljica, Teodosić, Bjelica, a od startne postave na raspolaganje selektoru Đorđeviću stavio se samo fenomenalni Bogdan Bogdanović, dečko koji je na ovom prvenstvu izrastao u lidera reprezentacije, prenosi Blic.

Đorđević je igrao sa onim što ima, nije se bunio, nije očajavao niti je tražio alibije za eventualni neuspeh, a igrače sa kojima je došao na turnir uverio je da su najbolji u Evropi. I zaista, ovi su tako i igrali i zasluženo, da zasluženije ne može biti, izborili su još jedno veliko polufinale na velikim nadmetanjima.“

3 komentara
  1. milanovicsrbin

    boli me ovo za komentar suseda

  2. Rene

    Pozdravljam pozitivan komentar susjeda, doduše retki su.

  3. Sveto

    -Izuzev Bogdanovica ,ove ostale ima svaka reprezentacija,ali nema Djordjevica.Bravo Srbija,bicete prvi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike