najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Spomenik Rajku Mitiću biće podignut 4. marta ispred stadiona

Spomenik legendarnom fudbaleru Crvene zvezde Rajku Mitiću biće podignut 4. marta, na rodjendan tog kluba, ispred stadiona koji i nosi ime prve “Zvezdine zvezde”, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je rekao da je Skupština grada usvojila  informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću, iako će on biti podignut na zemljištu koje je vlasništvo fudbalskog kluba Crvena zvezda. Kako je naveo, spomenik će biti finansiran “donacijom uglednih zvezdaša, što znači da grad neće koštati ni dinar”. “Zvezda je pored toga što spomenik Rajku Mitiću podiže sama i na svojoj zemlji, zatražila saglasnost nadležne gradske komisije i to je procedura koju treba da poštuju svi u gradu bez obzira da li su u pitanju sportski klubovi, opštine ili udruženja gradjana”, rekao je Vesić.

On je naveo da je Rajko Mitić legendarni fudbaler Crvene zvezde ali i srpskog fudbala i deo srpske sportske istorije.

“Veoma mi je drago zato što će Rajku Mitiću ispred stadiona koji nosi njegovo ime biti podignut spomenik. Spomenik će biti otkriven 4. marta na rodjendan kluba. Tada će biti postavljena i tabla sa imenom ulice Rajko Mitić, koja se nalazi odmah pored stadiona. To je dug koji Srbija ima prema jednom od svojih najvećih fudbalera i dokaz da se sećamo svih ljudi koji su dali doprinos razvoju našeg sporta”, rekao je Vesić.

Mitić je igrao za BSK i Crvenu zvezdu u kojoj se i proslavio. Za crveno-bele odigrao je 572 utakmice i postigao 262 gola. Za reprezentaciju je odigrao 59 utakmica i postigao 32 gola i nastupio je na svetskim prvenstvima u Brazilu 1950. i četiri godine kasnije u Švajcarskoj.

Umro je 29. marta 2008. godine u 85. godini života.

Fudbalski klub Crvena zvezda je krajem decembra 2014. godine promenio ime stadiona i nazvao ga imenom prve “Zvezdine zvezde”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike