U trendu

Srbija bolja od Kazahstana, u polufinalu Dejvis kupa protiv Hrvata

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Kazahstan 2-1 i plasirala se u polufinale završnice Dejvis kupa u Madridu. Odlučujući bod našoj selekciji doneli su Novak Đoković i Nikola Ćaćić u dublu.

Srbiju u borbi za finale očekuje duel sa Hrvatskom koja je u ponedeljak napravila veliko iznenađenje pobedivši Italiju.
Dan nije dobro krenuo za izabranike Viktora Troickog pošto je Miomir Kecmanović posle velike borbe izgubio od Mihaila Kukuškina.

Zatim je usledio duel Novaka Đokovića i Aleksandra Bublika. Najbolji teniser sveta ponovo je morao da vadi „kestenje iz vatre“, i po ko zna koji put uspeo je u tome.

Za kraj dana usledio je dubl u kom su Novak Đoković i Nikola Ćaćić nadigrali kazahstanki par Nedovjesov/Golubjev – 6:2, 2:6, 6:3.
Srpski dubl odlično je otvorio meč, videlo se da su jako motivisani i samo 29 minuta bilo im je potrebno za prvi set, 6:2.
Međutim, u drugom periodu desio se neočekivani pad. Oba brejka koja su napravili Kazahstanci bila su na servis Ćaćića, što je značilo da Nikola mora da se probudi u nastavku meča.

Nedovjesov i Golubjev istim rezultatom koji su izgubili prvi, dobili su drugi set i posle 62 minuta igre na semaforu je bilo 1-1, 6:2, 2:6.

Očekivalo se da naši teniseri ponovo podignu nivo igre, i to se dogodilo! Ključan gem bio je pri rezultatu 2:1 za Kazahstan u trećem setu.

Tada je došao red na Ćaćića da odservira, a kako je prethodna dva puta pretrpeo brejk, bilo je važno da dobije gem kako bi povratio samopozdanje.

Sa nulom je Srbija dobila taj gem i odmah nakon njega usledio je ključni brejk. Naši teniseri izjednačili su na 2:2 u gemovima, a zatim su napravili brejk i potvrdili ga.

Đoković i Ćaćić zatim su došli na gem do trijumfa i nisu morali da serviraju za pobedu, pošto su četvrti put oduzeli servis Golubjevu. Rezultatom 6:3 dobili su treći set i plasirali su se u polufinale.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.