U trendu

Srpski fudbaleri čvrsto na zemlji: Atmosfera je temelj, pokazali smo veliko srce

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je ekipa u pobedi protiv Kostarike (1:0) pokazala timski duh i zasluženo pobedila.

„Da biste neĹĄto uradili bitan je temelj, a temelj je dobra atmosfera. Mi imamo sjajno atmosferu, funkcioniĹĄemo ako jedan, nema ni najmanjih problema. Svi smo zajedno, danas smo to ispoljili na terenu, moĹžda nije bila neka igra, ali pokazali smo veliko srce“, rekao je Krstajić za RTS.

Prema njegovim rečima, Kostariku je potrebno brzo arhivirati i okrenuti se utakmicama protiv Švajcarske i Brazila.

„Ova pobeda nam sad daje mir i idemo dalje, joĹĄ dve teĹĄke utakmice, Ĺ vajcarska, pa Brazil. gledaćemo ih večeras, već smo ih analizirali, dobro pripremili, ali videćemo ĹĄta joĹĄ ima. U svakom slučaju idemo korak po korak i nadamo se najboljem“, poručio je Krstajić.

Kolarov: Najdraži gol; Matić: Moglo i ubedljivije

Kapiten fudbalske reprezentaciej Srbiej Aleksandar Kolarov rekao je da mu je gol za pobedu protiv Kostarike (1:0) među najdražim u karijeri i dodao da sada emocije moraju da se ostave po strani.

„Gol koji smo Ĺželjno iščekivali. VaĹžna pobeda, ali sada treba drĹžati emocije po starni, imamo joĹĄ dve utakmice i lepu situaciju da prođemo grupu. Funkcionisali smo kao tim i sa ovakvim ponaĹĄanjem moĹžemo se nadati samo dobrom“, rekao je Kolarov za RTS.

Zamenik kapitena Nemanja Matić istakao je da je trijumf mogao da bude i ubedljiviji.

„Nadam se da smo obradovali naciju. Nismo očekivali da će da bude lako, ovde su najbolje selekcije na svetu, svaka utakmica je pravi „rat“ i nastavićemo da se borimo. Mislim da smo zasluĹžili malo viĹĄe od 1:0, ali zadovoljni smo“.

Luka Milivojević naveo je da je sada drugi kruz veoma blizu.

„Najbitnija pobeda, sad smo blizu prolaska u drugi krug. Moramo da budemo zadovoljni, imali smo puno ĹĄansi, mogli smo da reĹĄimo i ranije, ali svakako zasluĹžena pobeda“, poručio je Milivojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)