U trendu

Zvezda pobedila Vojvodinu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Vojvodinu na svom stadionu sa 2:0, tako da su  posle 33 kola Super lige zdržali prvo mesto na tabeli.

Pobedu Zvezdi doneli su Gelor Kanga iz penala u 82. i Srdjan Plavšić u 90. minutu, a Vojvodina je od 70. imala igrača manje, posle isključenja Nikole Antića

Zvezda ima 46 bodova, koliko i drugoplasirani Partizan, dok je Vojvodina treća sa 33.
Domaći fudbaleri su imali inicijativu tokom cele utakmice igrane pred oko 16 hiljada gledalaca, ali uprkos brojnim prilikama nisu uspeli da ozbiljnije ugroze golmana gostiju Emila Rockova, sve do penala.Arbitar Srdjan Obradović je sudio penal posle prekršaja Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem, što je izazvalo veliko negodovanje gostujuće ekipe i stručnog štaba, a Kanga je potom rutinski savladao Emila Rockova.

Zvezda je posle isključenja Antića krenula u potpunu ofanzivu, ali nije uspevala da probije odbrau Novosadjana. Vojvodina je imala u prvom poluvremenu dobru priliku, ali nije bila blizu gola.
Fudbalerima Crvene zvezde do kraja utakmice nije bilo teško da sačuvaju prednost, a u 90. minutu su, posle odlične asistencije Boaćija, golom Plavšića postavili konačan rezultat.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Voždovcu, potom će dočekati Mladost, igrati protiv Javora u Ivanjici i u poslednjem kolu na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Radničkog.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.