U trendu

Budžet Vranja za 2022. godinu tri milijarde dinara

VRANJE – Odbornici Skupštine grada Vranja danas su usvojili gradski budžet za sledeću godinu koji će iznositi nešto više od tri milijarde dinara, što je za 12 odsto više u odnosu na početni budžet za 2021. godinu.

Obrazlažući budžet, gradski većnik Bojan Kostić je istakao da je za komunalni program predviđeno 555 miliona dinara, od čega 230 za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja i ATD ambulante, navedeno je na zvaničnom sajtu Vranja.

Prema njegovim rečima značajna sredstva će biti uložena u zaštitu i unapređenje životne sredine u ovom gradu.

“ U saradnji sa Ministarstvom građevinarstva realizuje se projekat Čista Srbija a dobili smo 70 miliona dinara za izgradnju 140 km fekalne kanalizacije na teritoriji Vranja. U saradnji sa republikom realizuju se i drugi projekti, kao što su rekonstrukcija Zdravstvenog centra, izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, Regionalnog centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška“, rekao je Kostić.

Dodao je da je država u poslednjih pet godina u Vranje uložila oko 150 miliona evra, što je omogućilo da se realizuju kapitalni projekti i stvorilo uslove za dalji razvoj Vranja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.